ΡεπορτάζΑρχείο

Η Αργολίδα στο στόχαστρο του «Φοίβου»

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας έως την Κυριακή 27/01. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Φοίβος» θα είναι οι βροχοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της χώρας, και οι καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Παράλληλα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (8 έως 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο από το βράδυ της Τρίτης 22/01 έως το Σάββατο 26/01. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας.

Καιρός

Καιρός

Καιρός

Η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ο Φοίβος… έρχεται! Έτσι ονομάστηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το νέο κύμα κακοκαιρίας που είναι προ των πυλών.

Σε ότι αφορά την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νότια, κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η Αργολίδα θα βρεθεί και αυτή στο επίκεντρο της κακοκαιρίας από το βράδυ της Πέμπτης, και ιδίως την Παρασκευή, όπου προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά.

Καιρός

Καιρός