ΡεπορτάζΑρχείο

Τιτανομαχία στον Αργολικό

Ένα βουητό σύγκρουσης των δύο υγρών στοιχειών, του ποταμού Ινάχου και του Αργολικού κόλπου για το ποιος θα επικρατήσει στην μεταξύ τους σύγκρουση πλανάται πάνω από την Ν. Κίο.

κυματα λασπης

Ο Ίναχος κατεβάζει ξανά μέσα σε λίγους μήνες τόνους νερού που χάνονται στην θάλασσα. Ο Νοτιάς απ την άλλη στέλνει με μανία τα νερά του ποταμού προς τα πίσω, με την σύγκρουση να έχει πάρει μορφή Τιτανομαχίας. Τα χτυπήματα και από τις δυό πλευρές είναι τόσο ισχυρά που ο Αργολικός από γαλανός έχει πάρει το χρώμα της Γης.

αφρισμενα Κυματα 2

Ο Νοτιάς σαϊτεύει απ την άλλη τα κύματά του με μανία σε τέτοιο σημείο που το βραχώδες ανασχετικό τείχος για την προστασία του αλιευτικού καταφυγίου έχει αρχίσει να υποχωρεί.

ρήγμα στο βραχίονα

Αν συνεχίσουν τα κύματα να χτυπούν με τέτοια λύσσα τα βράχια, σύντομα θα τεθούν σε κίνδυνο όλα τα σκάφη που αναζήτησαν καταφύγιο στο Λιμανάκι του Ερασίνου. Ήδη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι πρώτες πέτρες έχουν υποχωρήσει και ο Νοτιάς δεν λέει να κοπάσει.

Ερωδιοί

Πέρα από τους ιδιοκτήτες σκαφών υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που αγωνιούν για την έκβαση της Τιτανομαχίας. Οι Σταχτοτσικνιάδες, οι Ερωδιοί, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αρχαίο λιμάνι του Άργους, στο ύψος της παραλίας της Δαλαμανάρας, και να αναζητήσουν καταφύγιο κι αυτοί στην πλωτή εξέδρα του λιμανιού.