ΟικονομίαΑρχείο

Έρευνα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι Δήμοι της Αργολίδας

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων που συνέταξε πιλοτικά και παρουσιάζει για πρώτη φορά φέτος το ΚΕΦIΜ «Μάρκος Δραγούμης» αξιολογεί τις δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την Οικονομική Διαχείριση, τη Διαφάνεια και Λογοδοσία, και τις Υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Στόχος του Δείκτη είναι ο εντοπισμός των βέλτιστων πρακτικών και η ανάδειξη των θετικών παραδειγμάτων εκείνων των δημοτικών αρχών που έχουν καταφέρει να αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους σ’ αυτές πόρους εν μέσω των αυστηρών γραφειοκρατικών περιορισμών του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου.

Οι Δήμοι της Αργολίδας απέχουν από την πρώτη δεκάδα όλων των σχετικών δεικτών μέτρησης, με εξαίρεση τον Δήμο Επιδαύρου, που στην κατηγορία των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων έχει δύο καλά πλασαρίσματα στην πρώτη τετράδα.

Το ενα αφορά το ετήσιο κόστος της λειτουργίας του δήμου ανά κάτοικο. Οι δέκα μικροί ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι με τις μικρότερες δαπάνες ανά κάτοικο είναι οι παρακάτω:

Δήμος Επιδαύρου

Το δεύτερο αφορά τη λειτουργία συσσιτίων, μια λειτουργία βαρύνουσας σημασίας υπό της παρούσες συνθήκες της κρίσης. Οι δέκα μικροί ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι με τις καλύτερες επιδόσεις στο πεδίο των υπηρεσιών που παρέχουν προς τους δημότες τους είναι οι εξής:

Δήμος Επιδαύρου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΠΙΛΟΤΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΩΝ 2019