ΡεπορτάζΑρχείο

Άγρια σκυλιά επιτίθενται σε πολίτες στο Ναύπλιο

Είναι μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Ναύπλιο και μέχρι στιγμής αυτά που έχουν γίνει δεν έχουν φέρει το προδοκώμενο αποτέλεσμα.

Αρκετές είναι οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στο anagnostis.org αναφορικά με το θέμα, είτε έχουν να κάνουν με την βάναυση αντιμετώπιση των σκύλων από ανθρώπους (που είναι και το συχνότερο φαινόμενο), είτε έχουν να κάνουν με επιθετική συμπεριφορά των ζώων απέναντι σε ανθρώπους. 

Σύμφωνα με καταγγελίες, μία αγέλη αδέσποτων σκυλιών που στην παρακάτω φωτογραφία την βλέπετε σε μία απογευματινή στιγμή, το βράδυ κυνηγάει αυτοκίνητα και δίκυκλα με ενδεχόμενο κάποια στιγμή την πρόκληση πολύ σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Αδέσποτα Ναύπλιο

Τα περιστατικά αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στον Δήμο Ναυπλιέων από διερχόμενους οδηγούς και πεζούς, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα ο Δήμος να έχει φροντίσει για την περισυλλογή αυτής της επικίνδυνης αγέλης αδέσποτων σκυλιών.

Οι αναγνώστες μας την ίδια μέρα το απογεύμα που τραβήχτηκε η παραπάνω φωτογραφία επιχείρησαν να φωτογραφίσουν τα σκυλιά την ώρα που κυνηγούσαν τα διερχόμενα οχήματα θέλοντας έτσι να αναδείξουν το πρόβλημα με την συγκεκριμένη αγέλη αδέσποτων σκυλιών, όμως δυστυχώς παρά την προσπάθεια τους να τα φωτογραφίσουν πεζοί, τα σκυλία τους κυνήγησαν και αναγκάστηκαν να φύγουν για να μην τους τραυματίσουν. Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη μανία των άγριων σκύλων, δεν κατάφεραν να τραβήξουν φωτογραφία την στιγμή εκείνη του κυνηγιού, ούτως ώστε να αποτυπωθεί η αγριότητα των συγκεκριμένων σκυλιών.

Τα προαναφερθέντα συμβάντα δεν είναι άσχετα με τις φόλες που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης πριν από περίπου δύο εβδομάδες, καθώς ένα από τα σκυλιά της συγκεκριμένης αγέλης βρήκε τον θάνατο στην περιοχή μπροστά από το κολυμβητήριο.

Φόλες Ναύπλιο

Ίσως η δημιουργία ενός δημοτικού καταφυγίου γίνεται ολοένα και επιτακτικότερη…