ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

2.779.000 ευρώ για βελτίωση του νερού σε Σκαφιδάκι και Κουτσοπόδι

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» το έργο: «Βελτίωση Ποιοτικών Χαρακτηριστικών Πόσιμου Νερού του Δήμου Άργους – Μυκηνών και Υδροδότηση Δ.Ε. Κουτσοποδίου και Τ.Κ. Σκαφιδακίου Δήμου Άργους – Μυκηνών από τις Πηγές Λέρνης». Το ποσό της χρηματοδότησης είναι 2.779.000 ευρώ.

Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 4 μονάδων αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού δυναμικότητας 50 κ.μ./ ώρα έκαστη, για λειτουργία 10 ωρών ημερησίως, για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Άργους – Μυκηνών. Στην παρούσα Πράξη συμπεριλαμβάνεται επίσης η κατασκευή του νέου κεντρικού τροφοδότη αγωγού από τη διασταύρωση της οδού Κουρτακίου – Άργους με τον δεξιό δρόμο μέχρι την δεξαμενή ανύψωσης στο Κουτσοπόδι (γυμνάσιο Κουτσοποδιου) μήκους 9 χιλιομέτρων καθώς και η κατασκευή των εξωτερικών αγωγών μεταφοράς νερού από την πηγή της Λέρνης έως τις δεξαμενές της Τοπικής Κοινότητας Σκαφιδακίου.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.