ΕκδηλώσειςΑρχείο

Μακεδονική στρατηγική με το Νίκο Λυγερό στο Ναύπλιο

Διάλεξη του καθηγητή Νίκου Λυγερού με θέμα «Μακεδονική στρατηγική» θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο Fotonio Events & more στην Άρια Ναυπλίου την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00.

Μακεδονική στρατηγική

Στρατηγικής σημασίας η μάχη ενάντια στο Πρωτόκολλο Εισδοχής

Ό,τι και να λέγεται μετά την ψήφιση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, η ουσία είναι μια. Χωρίς την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ακόμα και οι τροπολογίες του συντάγματος των Σκοπίων δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν και κατά συνέπεια η Ελλάδα δεν μπορεί να στείλει την τελική ρηματική διακοίνωση.

Μπορεί όλοι να κάνουν σαν να είναι σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι φοβούνται ακόμα και την τελευταία στιγμή μια καταψήφιση του Πρωτοκόλλου, πράγμα το οποίο θα είχε την ικανότητα να μπλοκάρει τα πάντα και συνεπώς να ακυρώσει επί της ουσίας και το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Αυτό πρέπει να το μάθουν και να το συνειδητοποιήσουν όλα τα κόμματα που αντιστέκονται στο Προσύμφωνο, διότι πρέπει να δωθεί μεγάλη μάχη.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει και η πρόταση δυσπιστίας, διότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και μπορούμε ακόμα και οριακά να μπλοκάρουμε την όλη διαδικασία. Διότι οι ξεπουλημένοι βουλευτές δεν θα φτάσουν για να σώσουν το απαράδεκτο κυβερνών κόμμα. Αυτό πρέπει να πέσει, αρκεί να μην ψηφιστεί το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων. Και στο Σχέδιο Ανάν υπήρχε το Πρωτόκολλο Εγκαθίδρυσης που θα έδινε ακόμα και ένα κομμάτι της κυπριακής ΑΟΖ στο Ηνωμένο Βασίλειο όμως, παρόλο που ήταν όλοι σίγουροι για τα πάντα, ο κυπριακός λαός αντιστάθηκε και πέρασε στην αντεπίθεση. Έτσι απέρριψε το Σχέδιο Ανάν και το Πρωτόκολλο παρέμεινε νεκρό παρόλο που ήταν όλα έτοιμα για να μας αρπάξουν την ΑΟΖ, που τώρα μας φέρνει όλο και περισσότερα θετικά αποτελέσματα χάρη στις γεωτρήσεις που πετύχαμε στη συνέχεια.

Είναι λοιπόν η ώρα να γίνει κάτι το ανάλογο και για τη Μακεδονία. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα έως τη νίκη. Κάθε μέτρο που θα πάρουμε, κάθε κίνηση που θα κάνουμε, κάθε πράξη που θα εφαρμόσουμε πρέπει να έχει αυτόν τον μοναδικό σκοπό, δηλαδή την καταψήφιση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με όλα τα μέτρα που διαθέτουμε. Πρέπει να ξεφορτωθούμε όλα τα βουλευτικά βαρίδια για να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι βουλευτές που είναι εναντίον στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι τώρα έχουμε ένα εργαλείο για ν’ ακυρώσουμε την όλη διαδικασία. Ο Ελληνισμός και η Μακεδονία το αξίζουν.