ΚοινωνίαΑρχείο

Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα του Άργους

Θλίψη επικρατεί στο Άργος από τον θάνατο του μαθηματικού Αγγελή Δουβρόπουλου ο οποίος τον τελευταίο καιρό έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Ο εκλιπών δίδασκε επί σειρά ετών στο 2ο Λύκειο Άργους, ενώ τον τελευταίο καιρό είχε συνταξιοδοτηθεί. 

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Αργολίδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για τον θάνατο του. Όπως σημειώνουν: «Ο Αγγελής Δουβρόπουλος υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Αργολίδας της Ε.Μ.Ε.. Χαρισματικός και ακούραστος δάσκαλος, πρόσφερε τα μέγιστα στην μαθηματική εκπαίδευση του τόπου. Πρωταγωνιστής και αρωγός σε κάθε προσπάθεια προόδου, στήριξε πάντα μαθητές/τριες και συναδέλφους με σκοπό την μύησή τους στον απέραντο και όμορφο κόσμο των μαθηματικών που τόσο πολύ ο ίδιος αγάπησε. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο αυτές τις δύσκολες ώρες.».

Συλληπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου.

«Ο εκλιπών υπήρξε ένας βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος, ένας αγωνιστής των ιδανικών της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, εξαίρετος επιστήμονας και παιδαγωγός. Εκφράζουμε στη γυναίκα του και αγαπημένη συνάδελφό μας Μαρίνα και στα παιδιά τους τα θερμά μας συλλυπητήρια», σημειώνει η ανακοίνωση.