ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τί έχουν τα έρμα και ψοφάν;

Την αποτυχία να βρει μισθωτό δημοσιογράφο, ο οποίος όμως να είναι φωτογράφος – οπερατέρ, που δεν θα χρειάζεται να γράφει αλλά να βιντεοσκοπεί (!), προσπαθεί να δικαιολογήσει μετά από ενάμιση χρόνο η δημοτική παράταξη του δήμου Άργους – Μυκηνών «Άλλος Δρόμος». 

Το ρόλο αυτό ανέλαβε ο κος Χρήστος Καραργύρης, ο οποίος μέσω αναρτήσεων του στο Facebook, δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλο ως δημοσιογράφο, πλην ενός, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Γιάννη Γαλανόπουλο. Φυσικά, ο αγαπητός Γιάννης Γαλανόπουλος κάθε άλλο παρά εικονολήπτης είναι. Δημοσιογράφος είναι ο συνάδερφος και μάλιστα από τους καλούς συναδέρφους, και καμία σχέση έχει με εικονοληψία, απλά πού και πού τραβάει και καμιά οικογενειακή φωτογραφία, όπως όλοι μας.

Προφανώς ο κος Καραργύρης έχει μπερδέψει τον επαγγελματία δημοσιογράφο, με τον φωτογράφο, τον εικονολήπτη – οπερατέρ ή τον φωτορεπόρτερ και προφανώς το ίδιο μπέρδεμα έχει και η καθ΄ όλα τ΄ άλλα αξιόλογη δημοτική παράταξη «Άλλος Δρόμος», η οποία τον προηγούμενο Ιούνη με αγγελία της (!) ζητούσε «δημοσιογράφο για μερική απασχόληση», όχι για να δημοσιογραφεί, αλλά για να βιντεοσκοπεί και μάλιστα μεροληπτώντας υπέρ του εργοδότη του:

«Η δημοτική κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ζητά ένα άτομο με άδεια δημοσιογράφου από την περιοχή του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής (Αργολίδα-Κορίνθια- Αρκαδία) ο οποίος θα βιντεοσκοπεί τις τοποθετήσεις μόνο των συμβούλων μας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άργους-Μυκηνών.

Την άδεια βιντεοσκόπησης μπορεί να την εξασφαλίσουμε μόνο σε πιστοποιημένο δημοσιογράφο. Η αμοιβή είναι κατόπιν συνεννόησης με τον ενδιαφερόμενο.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ προχωρά σε αυτή την ενέργεια αφού ο δήμαρχος κατάργησε προ ετών τη ζωντανή μετάδοση των συζητήσεων στο ΔΣ και εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αφήσει μήνυμα εδώ ή στο inbox ή να μου ζητήσει το τηλέφωνο μου για παραπέρα συννενόηση (η ορθογραφία της λέξης «συνεννόηση» είναι της ανακοίνωσης).

Φυσικό επόμενο είναι να μην βρεθεί ο άνθρωπος – ορχήστρα, με τις προδιαγραφές που έψαχνε η παράταξη και με τους αντιεπαγγελματικούς και αντιδεοντολογικούς όρους που έθετε.

Η συνέχεια δόθηκε χθες από το Facebook σε ανάρτηση του Μάνου Περράκη, για άσχετο με την «προκήρυξη» θέμα, όπου ο κος Καραργύρης επιμένει στην άποψή του ότι οι δημοσιογράφοι είναι εικονολήπτες:

«Πάντως όταν εμείς ζητήσαμε δημοσιογράφο να βιντεοσκοπεί τις τοποθετήσεις των δικών μας συμβούλους στο ΔΣ του Άργους δεν παρουσιάστηκε κανένας. Πέρα από το Γαλανοπουλο δεν νομίζω κανένας να έχει τα τυπικά προσόντα δημοσιογράφου» (διατηρείται η σύνταξη του κου Καραργύρη).

Ο διάλογος είναι απολαυστικός, με την κα Κατερίνα Πιτσάκη, να αναλαμβάνει το ρόλο του «δικηγόρου του διαβόλου»:

Katerina Pitsaki Οι δημοσιογράφοι του νομού αισθάνονται άσχημα μετά το σχόλιο του κ. Καραργύρη ????

Christos Karargyris Αφορά όσους παριστάνουν τους δημοσιογράφους.

Katerina Pitsaki Είναι όμως κάποιοι που εκδίδουν είκοσι χρόνια εφημερίδα, που έχουν πορεία στην τηλεόραση και έχουν αγωνιστεί και αγαπούν πολύ την δουλειά τους όποτε θεωρώ ότι οφείλετε να προσέχετε τι λέτε. Με όλο τον σεβασμό στον Γιάννη Γαλανόπουλο που φυσικά έχει την δίκη του πορεία.

Christos Karargyris Katerina Pitsaki κάτσε καλά. Γιατί σε πρόσβαλα; Ανακοίνωση βγάλαμε να πληρώσουμε κιόλας για να μεταφέρετε τις θέσεις μας βιντεοσκοπημένες προς τους πολίτες. Αυτό που εννοείται είναι η δουλειά σας και μας λέτε ότι σας προσβάλουμε! Ποιος προσβάλλει ποιον; Φυσικά προσέχω και ξέρω τι λέω και τι γράφω. Τις υποδείξεις σε άλλους.

Katerina Pitsaki Christos Karargyris εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος είναι ο πατέρας μου και ξέρω τους περισσότερους προσωπικά. Όποτε το να λέτε ότι μόνο ο Γαλανόπουλος είναι σας ξανά λέω με όλο τον σεβασμό στον Γιάννη, είναι μια άδικη κατηγοριοποίηση. Φυσικά μπορείτε να εκφράζεστε όπως θέλετε εξάλλου ο καθένας μας έχει την κρίση και το μυαλό να καταλάβει.

Christos Karargyris Άφησε τον πατέρα σου τον οποίο γνωρίζω από παλιά. Μην αναλαμβάνεις όμως να υπερασπιστείς τους σημερινούς δημοσιογράφους γιατί το διακινδυνεύεις. Ας το αφήσουμε λοιπόν μέχρι εδώ.

Perrakis printscrnPerrakis printscrnPerrakis printscrn