ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μουδιασμένοι υποψήφιοι, χωρίς προτάσεις, ψάχνουν ψηφοφόρους σε …πίτες, λειτουργίες και facebook

Σπαζοκεφαλιά για τους υποψηφίους της αυτοδιοίκησης είναι το γεγονός, ότι δεν μπορούν να στρέψουν την ατζέντα των Μέσων Ενημέρωσης στις δραστηριότητές τους και κατ΄ επέκταση το ενδιαφέρον του κόσμου στο πρόσωπό τους. 

Είναι αλήθεια ότι τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης όλης της Πελοποννήσου πιάνοντας τον σφυγμό του κόσμου και των αναγνωστών τους, συνεχίζουν να αντλούν την ειδησεογραφία τους από ό,τι απασχολεί πραγματικά τον κόσμο και να κάνουν πρωτοσέλιδα κοινωνικά, οικονομικά, αλλά και αυτοδιοικητικά θέματα που δεν έχουν όμως να κάνουν με την προβολή των υποψηφίων, αλλά με την καθημερινότητα του πολίτη.

Άλλωστε, μέχρι στιγμής κανένας, ή σχεδόν κανένας απ΄ όσους φιλοδοξούν να διεκδικήσουν την ψήφο μας, δεν έχει παραθέσει άποψη, σχέδιο ή πλάνο, δεν έχει προβάλλει θέση, ούτε πρόγραμμα, εξηγώντας στον κόσμο τους λόγους για τους οποίους θέλει να εκλεγεί. Αντίθετα οι περισσότεροι αρκούνται απλά να φωτογραφίζονται σε συναθροίσεις φίλων και υποστηρικτών και να ανακοινώνουν συνοδοιπόρους που θα τους στηρίξουν.

Φυσικό επόμενο είναι, αφού δεν έχουν κάτι να πουν, να χάνουν τα πρωτεία στην τρέχουσα επικαιρότητα.

Μόνο μικρά ιστολόγια (blog στην πλειοψηφία τους) έχουν ως κύρια θέματά τους τις ανακοινώσεις υποψηφίων, αφού μην έχοντας τη δυνατότητα να δημοσιεύουν ρεπορτάζ αρκούνται στην αντιγραφή δελτίων τύπου που λαμβάνουν, με αποτέλεσμα να γίνονται φερέφωνα αυτών που τους τα στέλνουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού λίγοι είναι αυτοί που τους διαβάζουν και λιγότεροι αυτοί που τους εμπιστεύονται.

Έτσι, υποψήφιοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι και σύμβουλοι προσπαθούν ανεπιτυχώς να κερδίσουν likes στο facebook, με ενσταντανέ σε κοπές πίτας και σε λειτουργίες και να ξενυχτούν κάνοντας ενοχλητικά αιτήματα φιλίας σε ανθρώπους που ούτε καν τους γνωρίζουν, μη πετυχαίνοντας το στόχο τους.