ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καθησυχάζει ο Δήμος για τις αναπλάσεις σε Αιγίου και Ψαρομαχαλά

Για τεχνικούς λόγους μηδενίστηκαν τα ποσά για τις αναπλάσεις σε Αιγίου και Ψαρομαχαλά σύμφωνα με τον Δήμο Ναυπλιέων που καθησυχάζει για τη πορεία των έργων τα οποία, όπως αναφέρει, σύντομα θα πάρουν την επίσημη πράξη ένταξης.

Για το θέμα είχε θέσει κάποια ερωτήματα η δημοτική παράταξη Αναγνωσταρά, στα οποία απαντά με την ακόλουθη ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή:

«Κυκλοφόρησε από διάφορους μονίμως αντιπολιτευόμενους, και μερίδα των ΜΜΕ, η «είδηση» περί «προβλήματος» στα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που κατατέθηκε και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση και από τον Δήμο μας. 

Η είδηση αφορά τον μηδενισμό των ποσών που αντιστοιχούσαν σε κωδικούς που αφορούν τα έργα ανάπλασης του «Ψαρομαχαλά» και της οδού Αιγίου. 

Το θέμα προέκυψε γιατί ενώ η χρηματοδότηση είναι κλειδωμένη μέσω της έγκρισης του σχεδίου για την βιώσιμή Αστική Ανάπτυξη, δεν έχουμε ακόμα την οριστική πράξη ένταξης των έργων. Έτσι για τεχνικούς και μόνο λόγους μηδενίστηκαν προσωρινά οι κωδικοί μέχρι να λάβει ο Δήμος την επίσημη πράξη ένταξης.

Στοιχεία:

1. 17/11/2017 Απόφαση ένταξης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 4. 200.000€

2. 30/10/2018 Άνοιγμα πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων

3. 28/12/2018 Υποβολή προτάσεων

4. 21/1/2019 Ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία για την ανάπλαση της Αιγίου και εστάλησαν

5. 31/1/2019 Ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία για Ψαρομαχαλά και εστάλησαν

Με την έγκριση και ένταξη της Στρατηγικής από τις 17/11/2017 και με την υποβολή των προτάσεων οι υπηρεσίες του Δήμου θεώρησαν ότι τα έργα και οι προϋπολογισμοί τους έπρεπε να περιέχονται στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό. Η έγκριση από το οικονομικό παρατηρητήριο το επιβεβαίωσε.

Η αποκεντρωμένη κατά τη διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού ενημέρωσε ότι η πράξη ένταξης και χρηματοδότησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (17/11/2017) δεν αρκούσε αλλά έπρεπε να υπάρχει η οριστική πράξη ένταξης για κάθε έργο ξεχωριστά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν οι τροποποιήσεις που ζήτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μηδενίζοντας τους κωδικούς των έργων για να τους επαναφέρουμε με την οριστική ένταξη η οποία αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα συνιστούσαμε στους μονίμως αντιπολιτευόμενους να μην επενδύουν σε σενάρια που πολύ γρήγορα διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα (λιμάνι , κόμβος Πειραιώς , Σχολείο Ανυφί κλπ) πράσινο σημείο, αλλά να δουν λίγο πιο σοβαρά τη συμμετοχή τους στο δημόσιο διάλογο. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη παρέμβαση ήταν το συγκλονιστικό ερώτημα «κύριε δήμαρχε πείτε την αλήθεια στους δημότες. Εγκαθίστανται πρόσφυγες στα Πυργιώτικα;»