ΚοινωνίαΑρχείο

Πόσο θα επηρεάσει την Αργολίδα η «Ωκεανίς»

Με πιο χαλαρή διάθεση φαίνεται πως έρχεται τελικά η κακοκαιρία «Ωκεανίς», που ξεκίνησε σαν ο χειρότερος χιονιάς της δεκαετίας και πλέον φτάνει να γίνει σαν ένα απλό «χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο».

Οι μετεωρολόγοι είχαν από την αρχή επισημάνει πως το συγκεκριμένο χαμηλό σύστημα που ήρθε από την Σιβηρία είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια στην συμπεριφορά του και τελικά σήμερα Παρασκευή, από ό,τι φαίνεται, δεν θα είναι τόσο «βαρύ» όσο αναμενόταν.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, βάσει των στοιχείων το πρωί της Παρασκευής, κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας (άνω των 10°C κατά τόπους) οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, οι καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά και ημιορεινά, όσο και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Σε ότι αφορά την Αργολίδα προβλέπονται βροχές, αλλά όχι πολύ ισχυρές, το σαββατοκύριακο και ίσως το πρωί της Δευτέρας. Πιθανό το ενδεχόμενο να ρίξει και κάποιες νιφάδες στα ορεινά.

Όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, το διήμερο Σάββατο 23/02 – Κυριακή 24/02, πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο (βορειοανατολικοί) καθώς επίσης στο Ιόνιο και στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας (από ανατολικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις).

Ωκεανίς

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την “Ωκεανίδα” από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 22/02/2019 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25/02/2019, και προγνωστικοί χάρτες χιονοκάλυψης κατά τη διάρκεια του Σαββάτου έως και το πρώτο μισό της Κυριακής 24/02. Η Αργολίδα δεν φαίνεται να είναι στο μάτι του κυκλώνα.