ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

“Λαγός” αντίπαλος για να ξαναβγεί νυν δήμαρχος;

Το ρόλο του “λαγού”, του εμπίστου δηλαδή, που προστίθεται στο πάνελ των υποψηφίων, με σκοπό το αδιέξοδο λόγω πληθώρας υποψηφίων, συζητείται έντονα ότι έχει υποψήφιος δήμαρχος.

Όπως λέγεται νυν δήμαρχος, σκέφθηκε ότι ο «λαγός» μπορεί να κόψει ψήφους από τους κύριους και επικίνδυνους αντιπάλους του και τον έβγαλε στη σέντρα για να διασωθεί.

Όμως έντονη είναι και η προσπάθεια κάποιων εκ των επικεφαλείς, που αναζητούν «λαγούς» υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται έντονα με τα αυτοδιοικητικά, ότι ο νέος εκλογικός νόμος ευνοεί τις συνεργασίες μεταξύ παρατάξεων, αλλά κρύβει και πολλές παγίδες για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Οι περισσότεροι από αυτούς το έχουν καταλάβει, αλλά κάποιοι κοιμούνται ακόμα τον ύπνο του δικαίου, καθώς οι επικεφαλής τους έχουν παραμυθιάσει ότι η επιτυχία της παράταξης εγγυάται και την δική τους εκλογή. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι να χρησιμοποιούνται ως “άδεια πουκάμισα”, ενώ τα πρωτοκλασσάτα στελέχη έχουν κάνει την «καβάτζα τους, παρ΄ όλο που κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους.

Έτσι, οι νέοι υποψήφιοι σπεύδουν  να θέσουν εαυτούς στη διάθεση των διάφορων αυτοδιοικητικών σχηματισμών που πιστεύουν – ή τους έχουν φουσκώσει τα μυαλά – ότι θα διεκδικήσουν θέσεις στα δημαρχιακά έδρανα.

Η αλήθεια είναι ότι τα χαμηλού βεληνεκούς στελέχη κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, αφού όσο περισσότερες παρατάξεις κατεβαίνουν στον τοπικό πολιτικό στίβο, τόσο μικραίνει το κομμάτι από την πίτα για κάθε συνδυασμό.