ΟικονομίαΑρχείο

Εισιτήριο για Ισπανία μέσω Καλαμάτας

Το Σάββατο 9 Μαρτίου το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό International Extra Virgin Olive Oil Savantes, διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό Ομάδων Γευσιγνωστών Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου – Ελλάδα 2019. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: «Στην Τεχνική Επιτροπή έχουμε την τιμή να συμμετέχουν οι Επικεφαλής Ομάδων των τριών εργαστηρίων της Ελλάδας που είναι αναγνωρισμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου για τη γευσιγνωστική ανάλυση του παρθένου ελαιολάδου:
Αλίκη Γαλή, δρ. χημικός – προϊσταμένη Τμήματος Χημικών Αναλύσεων – επικεφαλής Ομάδας Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου – Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Έφη Χριστοπούλου, επικεφαλής Ομάδας Εργαστήριο Οργανοληπτικών Δοκιμών ΣΕΒΙΤΕΛ – χημικός Εμπειρογνώμονας Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, Βασίλης Δημόπουλος, επικεφαλής Ομάδας Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας. Βασικός χορηγός του διαγωνισμού είναι ο Δήμος Καλαμάτας
».

Οι δύο πρώτες ομάδες γευσιγνωστών με την υψηλότερη βαθμολογία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ομάδων Γευσιγνωστών Ελαιολάδου που θα διεξαχθεί στον Οκτώβριο 2019 στην Ισπανία. Τα εισιτήρια των νικητριών ομάδων είναι ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Στο διαγωνισμό θα διαγωνιστούν 45 γευσιγνώστριες και γευσιγνώστες σε ομάδες των τριών. Εκτός του διαγωνιστικού μέρους θα συμμετέχουν γευσιγνώστριες από την Τουρκία και τη Σουηδία. Οι δοκιμές στις οποίες θα διαγωνιστούν οι ομάδες είναι:
 
Ατομικές Δοκιμές 

  • Κατάταξη σε σειρά δείγματα ανάλογα με την ένταση του ελαττώματος «ταγγισμένο»
  • Κατάταξη σε σειρά δείγματα ανάλογα με την ένταση των θετικών χαρακτηριστικών: φρουτώδες, πικρό, πικάντικο
  • Επιλογή διαφορετικού δείγματος σε σειρά τριών δειγμάτων
  • Αναγνώριση των κυρίων ελαττωμάτων σε δείγματα
  • Αναγνώριση ελληνικών και ξένων ποικιλιών

 
Ομαδικές Δοκιμές

  • Αναγνώριση των ποικιλιών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολυποικιλιακό δείγμα
  • Αναγνώριση των δειγμάτων που είναι ίδιας ποικιλίας αλλά από διαφορετική περιοχή/χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε: Άννα Μηλιώνη, υπεύθυνη Ποιότητας & Επικοινωνίας- 27210 45304- 6944675764.