ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Οι εκπλήξεις του Σαλεσιώτη

Πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με εκπλήξεις αναμένεται να παρουσιάσει ο Τάσος Σαλεσιώτης προσεχώς. Αν και ως γνωστόν προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και υπηρέτησε για αρκετά χρόνια, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας έσπευσε και αυτός να εκφράσει ανοιχτά την στήριξη στο πρόσωπό του.

Ο ίδιος πάντως διατείνεται ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, γι’ αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στον συνδυασμό του «Ναυπλία Πρωτεύουσα» θα ανακοινωθούν και υποψήφιοι με δεξιές καταβολές.

Ο πρώην νομάρχης Αργολίδας βρίσκεται στο τελικό στάδιο των πολύμηνων διαβουλεύσεων του και ξεκινά και επίσημα την προεκλογική του πορεία προς τις αυτοδιοiκητικές εκλογές του Μαΐου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων βέβαια, φάνηκε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν πρόλαβε να οργανωθεί επικοινωνιακά και προέβη μόνο στην ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού του, αναρτώντας μια αφίσα στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook (!!!) και μάλιστα χωρίς λόγια…

Το όνομα αυτού, είναι «Ναυπλία Πρωτεύουσα», με την φωτογραφία του ιδίου να χαμογελά.

Τάσος Σαλεσιώτης

Γιατί κατεβαίνει για δήμαρχος;

Γιατί όμως κατεβαίνει για δήμαρχος ο Σαλεσιώτης, έχοντας διαγράψει ήδη μια πορεία σε επίπεδο νομού ως εκλεγμένος νομάρχης;

Έξι είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, όπως αναφέρει μιλώντας στον «Α»:

  1. Σημαίνοντα πρόσωπα στο Ναύπλιο που έχουν προϋπηρεσία στα κοινά, εδώ και έναν χρόνο με προέτρεπαν να ασχοληθώ με την πόλη.
  2. Ως αρχιτέκτονας παρακολουθώ πως ό,τι κατασκευάζεται δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και την αρχιτεκτονική της πόλης (πχ. Τσιμεντένια πέργκολα στον πεζόδρομο).
  3. Η πόλη χωρίς υποδομές δεν μπορεί να αναπτυχθεί και για πολλά χρόνια δεν έχει γίνει κανένα έργο υποδομής.
  4. Η κουλτούρα που παρουσιάζει ο δήμος με τον Οργανισμό Πολιτισμού, δεν είναι αντάξια του Ναυπλίου.
  5. Η πόλη του Ναυπλίου ως Πρωτεύουσα έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με άλλες Πρωτεύουσες νομών. Θέλοντας λοιπόν στο τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας να προσφέρω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, τη δυναμική μου και τη θέληση για προσφορά, αποφάσισα να βάλω τους πολίτες αυτού του δήμου στο δίλημμα: πανηγύρια ή έργα;