ΚοινωνίαΑρχείο

Απάτη και πλαστογραφία για να μαζεύει χρήματα για ενίσχυση συλλόγου

Με πλαστό μπλοκ διπλότυπων αποδείξεων εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος συλλόγου ατόμων με προβλήματα όρασης και ακρωτηριασμού και αποσπούσε χρήματα, με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου.

Ένας 66χρονος ήταν ο φερόμενος ως δράστης και με τη μέθοδο αυτή σύμφωνα με την αστυνομία είχε αποσπάσει με το ίδιο πρόσχημα σε πολλές περιπτώσεις. 

Το πρωί της Παρασκευής έκανε την τελευταία του προσπάθεια στην Κόρινθο, όπου και συνελήφθη για απάτη και πλαστογραφία, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν τρία πλαστά μπλοκ διπλότυπων αποδείξεων, με την επωνυμία του συλλόγου, καθώς και μία σφραγίδα του ιδίου συλλόγου.

Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 66χρονος, τουλάχιστον από την 19.2.2019, κατάρτισε τρία πλαστά μπλοκ διπλότυπων αποδείξεων υπέρ του ως άνω συλλόγου και απέσπασε με την χρήση τους χρήματα, από τουλάχιστον σαράντα τέσσερα άτομα.    

   
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, ενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.