ΆρθροΑρχείο

Ο πιτσιρικάς από την Επίδαυρο δείχνει πιο έξυπνος από τους μεγαλοδημάρχους υποψήφιους του Ναυπλίου, του Άργους και της Περιφέρειας

Διαφορετικό δρόμο από τις «εξυπνακίστικες» τακτικές ή τις αδυναμίες των Αναγνωσταρά, Κωστούρου, Καμπόσου, Χειβιδόπουλου Νίκα, Τατούλη και τόσων άλλων μεγαλοδημάρχων ή μεγαλοπεριφερειαρχών υποψηφίων, χαράσσει ο υποψήφιος δήμαρχος ενός μικρού δήμου της Αργολίδας, που βάζει τα γυαλιά στους περισσότερους αυτοδιοικητικούς.

Η ανακοίνωση με την πρώτη των 36 συμβούλων μιας δημοτικής του παράταξης, αφενός δείχνει μια σοβαρότητα απέναντι στους στόχους που έχει θέσει, αφετέρου δείχνει την μεγάλη προετοιμασία που έχει κάνει για τις εκλογές.

Ο «πιτσιρικάς» Τάσος Χρόνης, όπως τον αποκαλούν στο δήμο Επιδαύρου, αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου πιτσιρικάς στο μυαλό, αφού δείχνει ότι έχει σχέδιο να μην αναλωθεί στην προεκλογική περίοδο με την αναζήτηση ονομάτων που θα περιστοιχίσουν το συνδυασμό του, αλλά – αν δεν τον διαψεύσει η πραγματικότητα – αναμένεται να αναλωθεί με την ερμηνεία του προγράμματός του, με την επεξήγηση υλοποίησής του και με επιχειρηματολογία έναντι των αντιπάλων του.

Δεν μπήκε στη «λούμπα» της «χαζής» και πρόχειρης επικοινωνιακής τακτικής, που εφαρμόζεται κατά κόρον από άλλους υποψήφιους, να ανακοινώνει δηλαδή κάθε μέρα και από έναν υποψήφιο σύμβουλο, αφενός για να κρατηθεί στην επικαιρότητα (χωρίς ουσία όμως) και αφετέρου για να κερδίσει εντυπώσεις με τα ονόματα και τη δυναμική αυτών που τον ακολουθούν.

Μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών εμφανίζουν μια αδυναμία να καταρτίσουν πρόγραμμα και να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί κατεβαίνουν στις εκλογές και ζητούν την ψήφο μας.
-Γιατί είναι όμορφοι;
-Γιατί είναι μάγκες;
-Γιατί έχουν τα τζάκια δικά τους;
-Γιατί τα ξέρουν όλα;
ή 
γιατί έχουν κάποιο όραμα, κάποιο σχέδιο για την πόλη τους ή την περιφέρεια, πέραν της ματαιοδοξίας να γίνουν ηγεμονίσκοι του τόπου;
 

Μεγαλόστομος