ΡεπορτάζΑρχείο

Ο βάλτος της κατασκευαστικής που θα έφερνε την ανάπτυξη στο Ναύπλιο, «βάλτωσε» για τα καλά!

Πρώτη φορά αναδείχθηκε το θέμα στο 2015, από το portal anagnostis.org. Κάποιοι «συγκινήθηκαν τότε, κάποιες παρεμβάσεις πήγαν να γίνουν, όμως όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα, ο χρόνος «γιατρεύει» και βοηθά να ξεχνιόνται τα προβλήματα από αυτούς που ευθύνονται για να τα λύσουν.

Σε κεντρικότατο σημείο του Ναυπλίου, εκεί που βρισκόταν κάποτε το εργοστάσιο του Κύκνου και τώρα τα μισοχτισμένα ερείπια που δεν ολοκληρώθηκαν από κατασκευαστική εταιρεία, συνεχίζει να υπάρχει μια λίμνη στάσιμου νερού και κάθε λογής ζωντανών οργανισμών που συχνάζουν εκεί που κάποτε μας υπόσχονταν ότι θα έρθει η ανάπτυξη.

Ο Βάλτος της Αθωνικής

Ο Βάλτος της Αθωνικής

Ο Βάλτος της Αθωνικής

Τα νερά είναι στάσιμα και κατά πάσα πιθανότητα μολυσμένα, κάτι που το καθιστά μια υγειονομική βόμβα με κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Συν τοις άλλοις, όπως είναι φυσιολογικό, μέσα στον βάλτο έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες κουνούπια, πουλιά και φυτά, αναμεμειγμένα με κάθε λογής σκουπιδαριό.

Το 2015, μετά από το ρεπορτάζ του portal anagnostis.org, το θέμα είχε απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων. Τότε η Μαργαρίτα Καραμολέγκου ως επικεφαλής της «Άλλης Πρότασης», είχε ρωτήσει αν έχει δρομολογηθεί κάποια λύση γι΄ αυτήν την επικίνδυνη εστία μόλυνσης των λιμναζόντων νερών και των κουνουπιών, ειδικά όταν ακριβώς δίπλα υπάρχει και παιδική χαρά. Ανάλογο ρεπορτάζ είχαμε δημοσιεύσει και το 2016.

Ο Βάλτος της Αθωνικής

Ο Βάλτος της Αθωνικής

Ο Βάλτος της Αθωνικής

Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής, με τον δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, να απαντά ότι το γραφείο Πολιτικής Προστασίας έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον εργολάβο της εταιρείας και αυτός με τη σειρά του είχε δεσμευτεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναλάβει να αντλήσει τα νερά και να μπαζώσει την περιοχή, ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά ανάλογο πρόβλημα.

Όμως αυτές τις ημέρες, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κατάσταση σε αυτή την τεράστια έκταση γύρω από τα κουφάρια της Ασκληπιού είναι χειρότερη από άλλες χρονιές, προφανώς λόγω των πολλών βροχοπτώσεων που προηγήθηκαν το χειμώνα.

Ο Βάλτος της Αθωνικής

Ο Βάλτος της Αθωνικής