ΚοινωνίαΑρχείο

Αναβρασμός στην Τρίπολη για το Πανεπιστήμιο – Φουλ επίθεση από τους Καλαματιανούς

Σε κατάληψη των Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχώρησαν χθες οι φοιτητές φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών την Τρίτη 9 Απριλίου αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείο Παιδείας με το οποίο υποβαθμίζεται, όπως δηλώνουν, το ΑΕΙ Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήσαν πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Πετρινού προς το Πνευματικό Κέντρο όπου πραγματοποιούταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Έκαναν μαύρη την ιστοσελίδα

Ως μία πρώτη αντίδραση για το σχέδιο νόμου που αφορά τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου και όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου, η ιστοσελίδα του τμήματος Πληροφορικής έγινε “μαύρη”. Αυτό που τονίζεται είναι ότι το σχέδιο νόμου οδηγεί στην υποβάθμιση και κατάργηση του τμήματος.

Δείτε εδώ: http://dit.uop.gr/index.php/el/staff-lab-el

Μαύρη ιστοσελίδα

Οι Καλαματιανοί ζήτησαν την έδρα του Πανεπιστημίου

Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για τις εξελίξεις σχετικά με το Πανεπιστήμιο, ο εργαζόμενος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι ήδη στην Καλαμάτα έχει γίνει επίσημο αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για τη μεταφορά της έδρας του ΑΕΙ από την Τρίπολη, στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Τρίπολη αποδυναμώνεται. Έρχονται 4 ουτοπικά τμήματα στην Τρίπολη και πάνε 6 τμήματα στην Καλαμάτα. Ιδρύεται ΠΕΚ στην Καλαμάτα με 34 ινστιτούτα. Δεν υπάρχει τίποτα εδώ. Θα παραπονούνται οι επαγγελματίες ότι δεν υπάρχει κόσμος στην πόλη και δεν έχει γίνεται τίποτα για να τον κρατήστε. Δεν έχουμε ούτε δρόμο για το Πανεπιστήμιο. Φωνάζουμε για το Πανεπιστήμιο στο και 20. Είμαστε 30 υπάλληλοι στην Τρίπολη. Θα τα διώξουμε όλα αυτά και θα τα πάμε στην Καλαμάτα.

Ήδη οι συνάδελφοι της Καλαμάτας έστειλαν έγγραφο στον Υπουργό και ζήτησαν ότι υπάρχουν οι υποδομές και θέλουν την έδρα στην Καλαμάτα. Πλήρης απαξίωσης της πόλης και του νομού.»