ΡεπορτάζΑρχείο

Πυξίδα για μετανάστες στο Ναύπλιο (Pics, Vid)

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που τους αφορούν είχαν μετανάστες από διάφορες χώρες, που διαβιούν και εργάζονται στην περιοχή της Αργολίδας, το απόγευμα της Τρίτης 9 Απριλίου, σε ειδική ημερίδα που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Η εκδήλωση που έγινε σε διαλογικό κλίμα, επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής με βάση τις αλλαγές που έχει προωθήσει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ημερίδα για μετανάστες στο Ναύπλιο

Ημερίδα για μετανάστες στο Ναύπλιο

Το θέμα αφορά αρκετούς μετανάστες πολλοί από τους οποίους βρίσκονται για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζουν να αισθάνονται εγκλωβισμένοι και χωρίς πυξίδα για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το θέμα της πολιτογράφησής τους.

Οι πολλές απορίες των παρευρισκομένων αποκάλυψαν το μεγάλο κενό που υπάρχει στην ορθή ενημέρωση τους, ενώ επιφυλάξεις εκφράστηκαν και για την γνωστική επάρκεια των τοπικών υπηρεσιών, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν αυτούς τους ανθρώπους. 

Ημερίδα για μετανάστες στο Ναύπλιο

Ημερίδα για μετανάστες στο Ναύπλιο

Στο πάνελ ο Τομεακός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας και μέλη του γραφείου μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Απόστολος Πεθεριώτης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ναυπλία Πρωτεύουσα» του Τάσου Σαλεσιώτη. Παρών και με ενεργό ρόλο στην συζήτηση και ο Αρμάντο Λέκκα, υποψήφιος στην τοπική κοινότητα Ασίνης με τον συνδυασμό «Πρωτεύουσα Ξανά» του Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Ημερίδα για μετανάστες στο Ναύπλιο

Δείτε μερικά χρηστικά αποσπάσματα από την εκδήλωση: