ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

«Λιώνει» σόλες ο Τατούλης

Ιδιαίτερα δραστήριος στον προεκλογικό του αγώνα δείχνει ο Πέτρος Τατούλης που επιχειρεί να έρθει σε επαφή με όλο και περισσότερο κόσμο και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου βρέθηκε την Δευτέρα 6 Μαΐου στη Λακωνία και συγκεκριμένα στα ιστορικά Χρύσαφα και στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας, στη Γκοριτσά, στους Αγίους Αναργύρους, στο Γεράκι, στον Άγιο Δημήτριο, στα Νιάτα, στην Απιδιά, στη Γλυκόβρυση, στον Βλαχιώτη και στη Σκάλα.

Οι Λάκωνες τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα έργα που έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα, αλλά και τα σχέδια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το μέλλον.

Ειδική μνεία έγινε για το λιμάνι του Γυθείου και τις παρακάμψεις του Βλαχιώτη και Τάραψας, οι οποίες βρίσκονται πλέον στο δρόμο της υλοποίησης.

Περιοδείες Τατούλη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει σπιθαμή απάτητη στην Πελοπόννησο, και έτσι έκανε και νέα περιοδεία σε Λέχαιο, Περιγιάλι, Άσσο, Βέλο, Ζευγολατιό, Βόχα και Βραχάτι συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του.

«Η Κορινθία αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξής της» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επενδύσει πολύ σημαντικούς πόρους στην Κορινθία σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε λύσει σημαντικά προβλήματα και έχουμε έμπρακτα στηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική της. Κάναμε μια δύσκολη αρχή. Σήμερα, βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης δεκάδες έργα, τα οποία θα παραδοθούν στους πολίτες αλλάζοντας για πάντα τη ζωή των πολιτών».

Ο Πέτρος Τατούλης έκανε ειδική αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Βέλο-Βόχας, στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου και στα έργα οδοποιίας στην περιοχή.

Περιοδείες Τατούλη

Περιοδείες Τατούλη

Μαζί με πλήθος πιστών, ο Πέτρος Τατούλης συμμετείχε προχθές και στην λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Ιωάννη του Θεολόγου στη Καλαμάτα, ενώ μετά βρέθηκε και στον Αριστομένη, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες.

 «Η Περιφερειακή αρχή είναι πάντα δίπλα στην Καλαμάτα ώστε η πρώτη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου να γίνει μια δυνατή, πραγματική, οραματική πόλη, που θα προετοιμάσει το μέλλον της για την επόμενη 20ετία και θα βοηθήσει στην εξέλιξη του μέλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία και σχεδιάσαμε τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της Καλαμάτας και εξασφαλίσαμε 12 εκατομμύρια ευρώ που θα σηματοδοτήσουν την εξέλιξή της και το συγχρονισμό της με τις νέες συνθήκες και τις νέες απαιτήσεις μιας μοντέρνας πόλης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Περιοδείες Τατούλη

Περιοδείες Τατούλη

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο ξεχασμένο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το οποίο μετατράπηκε σε «Διεθνής Αερολιμένας Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με 286.042 αφίξεις το 2018, την ώρα που το 2011 ήταν μόλις 66.000, και είναι πρωταθλητής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε ρυθμό ανάπτυξης. 

Αναφορικά με τη Μυθική Πελοπόννησο υπογράμμισε πως «αποτελεί πλέον παγκόσμιο προορισμό, ενώ οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων μας παρουσίασαν εκπληκτική αύξηση, κατατάσσοντας την Πελοπόννησο στην 3η θέση ανάμεσα στις 13 περιφέρειες από 11η που ήταν το 2013».

«Επόμενος στόχος», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, «είναι ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Καλαμάτας και η εμπέδωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξή του, που θα ανατρέψει την εικόνα της εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα».

Περιοδείες Τατούλη

Περιοδείες Τατούλη

Περιοδείες Τατούλη

Περιοδείες Τατούλη