ΠολιτικήΑρχείο

Ναύπλιο: Πυροδοτεί αντιδράσεις η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην διακομματική

Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για την παρουσία του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.

Γι’ αυτό τον λόγο ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, μαζί με τους εκπροσώπους του ΚΚΕ – Λαϊκής Συσπέιρωσης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την επιτροπή.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει επίσης την ανυπαρξία αντίδρασης, έστω και φραστικής, από τους εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων του κ. Αναγνωσταρά αλλά και του κ. Σαλεσιώτη όπως επίσης και του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι παρέμειναν στην αίθουσα.

Επίσης να σημειωθεί πως στην αίθουσα παρέμεινε και ο εκπρόσωπος της «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος υπερασπίστηκε το δικαίωμα της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχει στην επιτροπή.

«Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε χώρο ούτε στο Ναύπλιο ούτε πουθενά στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», τονίζεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Το θέμα ανακίνησε πρώτη η Λαϊκή Συσπείρωση με τον Δημήτρη Κωστούρο να βρίσκεται σε δύσκολη θέση αναφορικά με την παρουσία των ναζιστών στην αίθουσα, αποφασίζοντας τελικά να τους επιτρέψει τη συμμετοχή τους.

Το ΚΚΕ τα βάζει με όσους στήριξαν το δικαίωμα του Χρυσαυγίτη να έχει λόγο

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην τοποθέτησή του έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «Δημοκρατία», κάτι που το αφήνουμε ασχολίαστο…