ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το όραμα του Ευάγγελου Λαμπρόπουλου για το Ναύπλιο

Νέος στα κοινά αλλά με περγαμηνές και πολλά υποσχόμενος. Μία δυναμική υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Πρωτεύουσα Ξανά» του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, ο μάχιμος δικηγόρος του Ναυπλίου Ευάγγελος Λαμπρόπουλος.

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1972. Ο πατέρας του, Θάνος Λαμπρόπουλος διατηρούσε επί σειρά ετών εμπορικό κατάστημα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και είχε διατελέσει για χρόνια πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου και ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Μητέρα του είναι η Ματούλα Λαμπροπούλου. Οι δύο γονείς του έχουν απώτερη καταγωγή από την ορεινή Αρκαδία και συγκεκριμένα από την Ζώνη και Καρύταινα Γορτυνίας αντίστοιχα, με τον ίδιο να δηλώνει πολύ περήφανος για την αρκαδική καταγωγή του.

Τελειώνοντας το 2ο Λύκειο Ναυπλίου το 1990, σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μέτα και το μεταπτυχιακό του υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός του στρατού. Από το 1997 μέχρι σήμερα ασκεί μάχιμη δικηγορία στο Ναύπλιο με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο. Είναι παντρεμένος με την συμβολαιογράφο Ναυπλίου Αντιγόνη Κουβακλή, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

Ο ίδιος ξετυλίγει τις σκέψεις του και αποκαλύπτει τους στόχους του για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Δήμου Ναυπλιέων, σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο anagnostis:

1.) Τι ήταν εκείνο που σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Ο λόγος που αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών, είναι για να συμβάλλω στην βελτίωση της ζωής και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου μας. Δεν σας κρύβω πως η απόφασή μου αυτή ξεκίνησε από ένα περίεργο «θυμό» για την εικόνα αδιαφορίας και εγκατάλειψης που υπάρχει στον δήμο μας τα τελευταία χρόνια.

2.) Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη;

Κύριος λόγος είναι η εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπο του Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Η πετυχημένη πορεία του 10 συνεχόμενα χρόνια και το έργο που πραγματοποίησε στον δήμο Ναυπλίου ήταν αρκετά για να με κάνουν να αποδεχτώ την πρότασή του. Επιπλέον, ο συνδυασμός απαρτίζεται τόσο από έμπειρα στελέχη, αλλά κυρίως από νέους ανθρώπους με κέφι για δουλειά και όρεξη για δημιουργία.

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

3.) Ποιά κατά την γνώμη σας είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου σήμερα;

Θα αναφερθώ με τυχαία σειρά στα προβλήματα που θεωρώ σημαντικότερα, ξεκινώντας από το λιμάνι (parking, αξιοποίηση του Π χερσαία ζώνη του λιμανιού κλπ). Εν συνεχεία, θα ήθελα, να αναφερθώ στο ζήτημα του νερού, το οποίο συνεχίζει να ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα τον δήμο. Ένα ακόμα θέμα είναι η γενική καθαριότητα της πόλης μαζί με το ζήτημα των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης. Αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων του δήμου. Εξάλλου, πιστεύω ότι έχουμε μείνει πίσω στην γενικότερη ανάπλαση και εκσυγχρονισμό του δήμου, έλλειψη   ποδηλατοδρόμου, ελάττωση πρασίνου, απουσία επέκτασης σχεδίου πόλεως και χρήσεων γης. Τέλος, και πάντα σε συνδυασμό με την ύπαρξη Πανεπιστημιακής σχολής Θεατρικών Σπουδών στην πόλη μας, είναι επιτακτική ανάγκη η κατασκευή ενός θεάτρου το οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετεί και τις ανάγκες συνεδριακού κέντρου που λείπει από την πόλη μας.

4.) Εάν εκλεγείτε τι σκοπεύετε να κάνετε για την πόλη, ποιές είναι θα είναι οι προτεραιότητες σας;

Θα ήθελα να ασχοληθώ με τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών, τα οποία είναι αρκετά και χρόνια. Εν συνεχεία, θα στραφώ προς την κεντρική πολιτική σκηνή και θα «απαιτήσω» πράγματα για την πόλη μας (σύνδεση με εθνικό οδικό δίκτυο, κτήρια Ξενία-Αρβανιτιάς. Προαστιακός). Ακόμα, θα δώσω βάρος στις νέες τεχνολογίες και θα παραδειγματιζόμουν από πόλεις όπως τα Τρίκαλα που θεωρώ ότι είναι πολύ μπροστά από πολλές άλλες πόλεις.

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

5.) Πώς βλέπετε το μέλλον του δήμου μέσα στις δύσκολες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα;

Το Ναύπλιο είναι μία πόλη με φυσική ομορφιά και μεγάλη ιστορία, οπότε αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Σίγουρα οι οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών που επικράτησαν και εξακολουθούν να επικρατούν στην χώρα μας επηρέασαν και την ποιότητα ζωής της πόλης του Ναυπλίου. Όμως κονδύλια και πόροι εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς  βλέπουμε άλλους δήμους (π.χ. Άργος, Πάτρα και κυρίως Τρίκαλα) να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται. Είμαι βέβαιος λοιπόν, ότι αναπτυξιακά έργα που θα απογειώσουν την πόλη μας και την ζωή των πολιτών μπορούν να γίνουν, αρκεί να υπάρχει πολιτική θέληση, όραμα και σκληρή δουλειά. Όλα αυτά δηλαδή, που πιστεύω ότι, θα βρει κάποιος στον συνδυασμό « ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ» του Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Για να γίνουμε και πάλι ένας ανταγωνιστικός δήμος και γιατί όχι πρότυπο για τους υπόλοιπους δήμους.

6.) Πώς κρίνετε την δημαρχία Κωστούρου;

Το μόνο που θα θυμάμαι και θεωρώ ότι και οι δημότες θα θυμούνται είναι ένα συνεχές πανηγύρι, φιέστες ανούσιες και στοχευμένες (ψηφοθηρικές) βραβεύσεις, χριστουγεννιάτικο καράβι που στοίχησε στους δημότες 80.000 ευρώ, κρουαζιερόπλοια όπου οι επιβάτες κατεβαίνουν με λάντζες  χωρίς κανείς να τους περιμένει, δρόμους με λακκούβες, γήπεδα ερειπωμένα, απουσία πρασίνου, εγκατάλειψη κήπων, σπασμένα παγκάκια, έλλειψη κάδων και μηδενικά έργα υποδομής.

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

7.) Πείτε μας για ποίους λόγους ένας δημότης να βάλει σταυρό προτίμησης στον Ευάγγελο Λαμπρόπουλο;

Ήμουν και είμαι απλός πολίτης της πόλης μου και ζώντας τις ελλείψεις και τις δυσκολίες στην καθημερινότητα θέλω να βοηθήσω στην καλυτέρευση της ζωής όλων μας. Επειδή είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά, κύριος στόχος και επιδίωξη μου είναι να εκσυγχρονίσω την πόλη μας με φρέσκιες ιδέες και οράματα κάνοντας αυτές πράξη για να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι είμαι επαγγελματίας σε ένα επάγγελμα με σκληρότατο ανταγωνισμό και άνθρωπος που φροντίζω να κάνω πράξη τα λόγια και να διεκπεραιώνω τις υποθέσεις που αναλαμβάνω. Πιστεύω μόνο στην σκληρή δουλειά.

8.) Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος, θα συνεργαστείτε με τον εκλεγέντα δήμαρχο; Ποια κριτήρια θα θέσετε;

Καταρχάς, πιστεύω ότι ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Ναυπλίου. Το αξίζει και αυτή την εικόνα λαμβάνω από την επαφή μου με τους Ναυπλιώτες-Ναυπλιώτισσες. (το ψιθυρίζει όλη η πόλη) Σε κάθε περίπτωση όμως θα συνεργαστώ με όποιον βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης μου και όχι τις προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες του.