ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατί θύμωσε η ΔΕΥΑΝ

Μήνυση υπέβαλε η ΔΕΥΑΝ, κατά συγκεκριμένου προσώπου για κυκλοφορία εντύπων, με περιεχόμενο που χαρακτηρίζεται συκοφαντικό, στον οικισμό της Αγίας Τριάδας.

Ποιο συγκεκριμένα στις 14 Μαϊου αναφέρεται πως έγινε αντιληπτό γεγονός διανομής φυλλαδίων με στοιχεία αναφορικά με την ποιότητα του νερού, τα οποία η ΔΕΥΑΝ χαρακτηρίζει συκοφαντικά και παραπληροφορητικά.

Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας καθώς και από άλλους κατοίκους και μάλιστα έγιναν στο εν λόγω άτομο σχετικές συστάσεις ώστε να διακοπεί αυτή η διαδικασία .

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ: «Το περιεχόμενο των φυλλαδίων αυτών με ψευδή στοιχεία είχε ως στόχο να δημιουργήσει σύγχυση στους κατοίκους του οικισμού σχετικά με την ποιότητα του νερού. Παρόλ’ αυτά διαπιστώθηκε ότι την επομένη ημέρα 15/05/2019 καθώς και την μεθεπομένη 16/05/2019 συνέχιζαν να διανέμουν φυλλάδια σε οικίες της Αγ. Τριάδας και του Αργολικού. Ετσι η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. αναγκάστηκε να προβεί σε μήνυση κατά του συγκεκριμένου ατόμου και κατά παντός ηθικού αυτουργού».

Από την ΔΕΥΑΝ ενημερώνονται οι κάτοικοι του οικισμού της Αγ. Τριάδας και ακόμη των οικισμών Παναριτίου, Ανυφίου, Ηραίο, Πλατανίτι και Αργολικό ότι το νερό που παρέχεται στις βρύσες των καταναλωτών είναι πόσιμο και εντός των ορίων που θέτουν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (Υ.Α. Γ1 (δ) / ΓΠ οικ. 67322/ ΦΕΚ 3282 Β/ 19-9-2017).

Τέλος, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες δημοπράτησης των συμπληρωματικών έργων για την υδροδότηση με πόσιμο νερό και των υπολοίπων οικισμών του τ. Δήμου Μιδέας (Μάνεσι – Πουλακίδα).

Στο site της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι αναρτημένες οι αναλύσεις του νερού που πιστοποιούν την καταλληλότητά του, για ανθρώπινη κατανάλωση των προαναφερθέντων οικισμών.