ΕυρώπηΑρχείο

Κλείνει η ψαλίδα στο 3,4% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ

Στο 3,4% μειώνεται η απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, μόλις τρεις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, που διενεργήθηκε για λογαριασµό του «Εθνους»,

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4% και η Νέα ∆ηµοκρατία 27,8%, µε το ΚΙΝΑΛ να μένει στην τέταρτη θέση µε 6,3%, καθώς στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6,9%) και στην πέµπτη το ΚΚΕ µε 5,3%.

Η νέα μέτρηση διενεργήθηκε από 21-22 Μαΐου, δηλαδή την βδοµάδα της προεκλογικής περιόδου, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση και τη δυναµική που αποκτά το σχήµα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία.

Έντονο είναι το στοιχείο της ενίσχυσης του δικομματισμού, καθώς τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό 55,2%.

Το 11,1% των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

Πιθανότητα θα διεκδικήσουν έδρα ή έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελληνική Λύση µε 2,9%, το Ποτάμι µε 2,4%, το ΜέΡΑ 25 µε 1,9% και πιθανόν οι ΑΝΕΛ µε 1,8%. 

Ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση των συµµετεχόντων (1.004 πολίτες) στο ερώτηµα «ποιος είναι ο αρχηγός που θέλουν να ενισχυθεί από τις ευρωεκλογές;». Το 34% δηλώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όµως -πολύ κοντά- ένα άλλο 30% δηλώνει τον Αλέξη Τσίπρα. Συγχρόνως, το 19% απαντά «κάποιον άλλον πολιτικό αρχηγό», το 15% «κανέναν» και το 2% δεν απαντά.