ΡεπορτάζΑρχείο

Συναγερμός στο Παλιό Ναύπλιο: Μεγάλη φωτιά σε κουζίνα ταβέρνας, απείλησε και ξενοδοχείο!

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Παλιό Ναύπλιο το μεσημέρι της Πέμπτης όταν ξέσπασε φωτιά σε κουζίνα ταβέρνας που βρίσκεται επί της οδού Βασ. Όλγας. 

Αμέσως προκλήθηκε συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς η πυρκαγιά ήταν μεγάλη και υπήρχε κίνδυνος να επεκταθεί σε ξενώνα που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, με απρόβλεπτες συνέπειες. Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών περιόρισε την φωτιά και την κατάσβεσε πριν αυτή προλάβει να επεκταθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από ανάφλεξη λαδιού στην κουζίνα ταβέρνας. 

Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στον χώρο, αλλά ευτυχώς δεν κινδύνεψε κανείς. Οι πελάτες της ταβέρνας απομακρύνθηκαν εγκαίρως, ενώ εκκενώθηκε ο ξενώνας και οι κατοικίες που στεγάζονται στο ίδιο κτήριο. 

Παράλληλα οι πυροσβέστες ελέγχουν εξονυχιστικά τα παρακείμενα κτήρια ώστε να διαπιστώσουν ότι δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος νέας ανάφλεξης, λόγω της ειδικής κατασκευής τους από εύφλεκτα υλικά.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ’ όλα. Άλλωστε νωπό είναι ακόμα το θανατηφόρο συμβάν στην Καλαμάτα όπου τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από ανάφλεξη φιάλης υγραερίου σε γνωστή ταβέρνα της πόλης, στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη.