ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Πιτσάκης μας κάνει πλάκα και κυκλοφορεί πάλι τον Δημοσιογράφο του

Ένα τελευταίο συλλεκτικό τεύχος του «Δημοσιογράφου», της ιστορικής εφημερίδας του Γιάννη Πιτσάκη, κυκλοφορεί με την επιμέλεια πιστών φίλων και συναδέλφων του εκλιπόντος εκδότη, καθώς και της κόρης του Κατερίνας.

Οι Γιώργος Αργυρίου και Γιάννης Γαλανόπουλος έχουν επιμεληθεί χειρόγραφα του ίδιου του Γιάννη Πιτσάκη που ήδη υπήρχαν για την επόμενη έκδοση. Άλλωστε ο ίδιος δεν σταματούσε ποτέ να γράφει και πάντα ετοίμαζε μεγάλο μέρος της ύλης πολύ νωρίτερα. Γνωστός για το αστείρευτο χιούμορ του – ακόμα και για τον θάνατό του – θα περιμένει πώς και πώς αυτή την έκδοση.

Ο Πιτσάκης αύριο κυκλοφορεί τον Δημοσιογράφο του

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Αργυρίου: «Μια τελευταία έκδοση για μην στεναχωριέται. Το δικό του γραφείο άδειο και στο άλλο στριμωχθήκαμε μαζί με την κόρη του Κατερίνα. Οταν έπαθα έμφραγμα ο Γιάννης έτρεξε να βγάλει την εφημερίδα για να με κρατήσει. Δυστυχώς εγώ έβγαλα μαζί με τον Γιάννη Γαλανόπουλο, την πιστή συνεργάτη του Αγγελική και την λατρευτή κόρη του Κατερίνα. Γαμώ την γκίνια μας Γιάννη»

Ο Πιτσάκης αύριο κυκλοφορεί τον Δημοσιογράφο του

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος σχολιάζει: «Τελικά το πρωτοσέλιδο που βλέπετε δεν ήταν το τελευταίο για τον “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ”. Σήμερα το απόγευμα με τον Γιώργο Αργυρίου, την Αγγελική και την Κατερίνα σχεδιάσαμε ένα ακόμη φύλλο με πρώτη σελίδα (κι όχι μόνο) αφιερωμένη στον Γιάννη μας. Βαριά η καρδιά σε ένα γραφείο που ήταν κι εκείνος “παρών”,( και πως να μην είναι….) Θα είναι πάντα στις καρδιές μας Κι ακόμη δεν έχουμε πιστέψει τι συνέβη. Δεν ξέρω βέβαια αν θα του άρεσε ο τίτλος που διαλέξαμε και που θα δείτε το πρωί της Πέμπτης, σε λίγα σχετικά αντίτυπα, Ένας οφειλόμενος φόρος τιμής και μνήμης στον συνάδελφο και αδελφικό μας φίλο. Τον Γιάννη Πιτσάκη. (ελπίζω εκεί πάνω με τον Γιάννη Ρηγόπουλο, τον Κυριάκο, τον Γιώργο τον Χαρίτση και τον Κώστα Σεραφείμ να τα ΄΄λέτε΄΄ και -γιατί όχι?- να σχεδιάσεις και καμιά εφημερίδα στη γειτονιά των αγγέλων…Μια ζωή αυτό έκανες άλλωστε)».