ΠολιτικήΑρχείο

Η εισβολή πασοκογενών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο εσωκομματικός ανταγωνισμός και το ΚΙΝΑΛ

Εντυπωσιακή αν και αναμενόμενη είναι η εισβολή πασοκογενών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αργολίδα, όπως άλλωστε και στα περισσότερα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει σαφές πολιτικό στίγμα των διαθέσεών της, εντάσσοντας στις εκλογές λίστες πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και προερχόμενους από την ευρύτερη κεντροαριστερά, αλλά και άλλους πολιτικούς.

Στην Αργολίδα το μισό σχεδόν ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από υποψηφίους που προέρχονται από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Στην υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Γιάννη Γκιόλα, προστίθεται αυτή του πασοκογενούς Γιώργου Γαβρήλου.

Αυτό δεν είναι καθόλου κακό για το ΣΥΡΙΖΑ. Τουναντίον αποτελεί “απειλή” τοπικά για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, που με τη σειρά του προσπαθεί με ισχυρές υποψηφιότητες να ανεβάσει τα ποσοστά του.

Στις Πασοκικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, προστίθεται φυσικά ονόματα που προέρχονται ιστορικά από τον χώρο της αριστεράς, ο γνωστός από το παρελθόν και πολιτικά δραστήριος Πάνος Νικολαράκος, η Μαρία Καρασταμάτη και η Μαρία Σκούρτη.

Χαρακτηριστικό του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα η προέλευση των υποψηφίων βουλευτών, απ΄ όλες τις περιοχές του νομού Αργολίδας.

Στα χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου προστίθεται το γεγονός ότι αναμένεται έντονος εσωκομματικός ανταγωνιοσμός των υποψηφίων για τις περιπτώσεις που θα αναζητηθούν ψηφοφέροι από την ίδια δεξαμενή, αφού όλοι τους έχουν καλά χαρακτηριστικά εκλογιμότητας. Παράλληλα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πονοκέφαλο στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και στους υποψηφίους της Φώφης Γεννηματά στην Αργολίδα.

Πρόκειται για ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, που προέκυψε από πολλές διαβουλεύσεις και προβληματισμούς, μέχρι την ολοκλήρωσή του και την ανακοίνωσή του.