ΠολιτικήΑρχείο

Βγήκε στα μαγαζιά του Ναυπλίου το ΚΚΕ

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αργολίδας Τάσο Αντωνίου περιόδευσε στα μαγαζιά της οδού Άργους στο Ναύπλιο και έγινε συζήτηση με τους μαγαζάτορες.

Μετά την περιοδεία ο Τ. Αντωνίου μεταξύ άλλων δήλωσε:

Στη σημερινή μας συζήτηση με τους αυτοαπασχολούμενους μαγαζάτορες της πόλης φάνηκε για άλλη μια φορά η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, οι δυσβάστακτοι φόροι από το 1ο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, τα δημοτικά τέλη πάσης φύσεως που επιβάλλονται στη λογική της ανταποδοτικότητας, οι ασφαλιστικές εισφορές στο 20% του εισοδήματος, η κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Κουβεντιάσαμε για τη ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα, καθώς τους βάζει τη θηλιά στο λαιμό, αναγκάζοντας να πληρώνουν και τις τρέχουσες εισφορές και τη δόση, και σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου να πληρώσει τον περιμένουν η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός. Την ίδια ώρα το «κούρεμα» οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχει ως τίμημα τη δραστική μείωση των συντάξεών τους.

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι η αγωνιστική φωνή και των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων μέσα στη Βουλή. Δεν ψήφισε κανένα αντιλαϊκό νόμο και αντιπάλεψε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο για να καταργηθούν“.