ΚοινωνίαΑρχείο

Αιτήσεις για την τουριστική σχολή του Άργους

Εκδόθηκε η προκήρυξη για σπουδές στα Δ.ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού. Σε ότι αφορά την Τουριστική Σχολή του Άργους θα δημιουργηθούν τρεις ειδικότητες, μία παραπάνω από πέρσι.

Α. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (υπηρεσία υποδοχής – υπηρεσία ορόφων – εμπορευματογνωσία). Απογευματινό & Πρωινό τμήμα.

Β. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef). Απογευματινό & Πρωινό τμήμα.

Γ. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα Τουρισμού. Πρωινό τμήμα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ:

1. Έλληνες πολίτες ή Έλληνες το γένος,

2. Υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπήκοοι κρατών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και πληρούν τους όρους της προκήρυξης.

3. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Α. Μηχανογραφημένη Αίτηση που επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, η οποία χορηγείται από τις Γραμματείες των Ι.Ε.Κ. την ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών, στην οποία θα συμπληρώνονται τα στοιχεία του υποψήφιου και η σειρά προτίμησης των Ι.Ε.Κ. και των ειδικοτήτων, όπως αποτυπώνονται στο έντυπο του Παραρτήματος 3 «ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ I.E.K.». Με την αίτηση οι υποψήφιοι δηλώνουν υπεύθυνα ότι αποδέχονται τόσο την τήρηση και επεξεργασία των στοιχείων της αίτησης όσο και την ανάρτηση και δημοσιοποίηση εκείνων των στοιχείων, από τα προσωπικά τους δεδομένα, που είναι απολύτως απαραίτητα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής, όπως αυτή περιγράφεται στην προκήρυξη.

Β. Απολυτήριο Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίου Επαγγελματικής Σχολής ή ΣΕΚ ή άλλου ισότιμου τίτλου της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Σε περίπτωση τίτλου σπουδών που έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται επιπλέον και επίσημη μετάφραση αυτού και βεβαίωση αντιστοιχίας και αναγωγής βαθμολογίας

Γ. Ευκρινές φωτοαντίγραφο Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου σε ισχύ ή Πιστοποιητικό Γέννησης. Οι ενδιαφερόμενοι-νες μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και στην γραμματεία της σχολής στο Άργος (τηλ 27510 20127, 20115, Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο).