ΚοινωνίαΑρχείο

Οι εκλογές, η χαρτούρα στους δρόμους της Αργολίδας και το …facebook

Βρισκόμαστε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και ήδη στους δρόμους του Άργους, του Ναυπλίου και άλλων οικισμών της Αργολίδας δεν λείπει η χαρτούρα με τα φυλλάδια των υποψηφίων πεταμένα από δω και από κει, ανεβάζοντας το κόστος καθαριότητας. 

Σε σύγκριση πάντως με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αυτές των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου, αλλά και παλαιότερων ετών, η κατάσταση δεν είναι τόσο έντονη. 

Δεν υπάρχουν πλέον οι αφίσες και τα φέιγ βολάν με τις φάτσες των υποψηφίων διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της πόλης, στο βαθμό που συνέβαινε κάποτε. Αφίσες που στις περισσότερες περιπτώσεις έμεναν εκεί για αρκετό καιρό μετά τις εκλογές, ρυπαίνοντας τις γειτονιές.

Χαρτούρα δρόμοι

Δράστης είναι το ίντερνετ το οποίο έχει μπει για τα καλά στον χώρο της πολιτικής διαφήμισης και επικοινωνίας. Αρκετοί υποψήφιοι έχουν επιλέξει ως κύριο ή και μοναδικό μέσο προβολής τους το facebook πιστεύοντας πως μπορούν να εκλεγούν μέσα από κει!

Άλλοι εφαρμόζουν ένα μείγμα μάρκετινγκ επιλέγοντας πέρα από τα social media, τοπικά portals και blogs, αλλά και πιο παραδοσιακά μέσα προβολής όπως η τηλεόραση και οι εφημερίδες, δίνοντας εκεί το μεγαλύτερο μέρος του διαφημιστικού τους μπάτζετ το οποίο βέβαια σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια είναι σαφώς μειωμένο.

Παράλληλα χρησιμοποιούν την κινητή τηλεφωνία για να αποστείλουν μαζικά SMS σε ψηφοφόρους με προσκλήσεις σε ομιλίες και εκκλήσεις για ψήφους.

Μένει να δούμε αν οι επιλογές που έκαναν έκαστος θα τους δικαιώσουν ή θα τους στείλουν στον …κουβά.