ΠολιτισμόςΑρχείο

Πως οι χορευτές του συλλόγου «Άνθεμα» κατάφεραν να καθηλώσουν τους Αργείτες (Pics, Vid)

Ο νεοϊδρυθείς σύλλογος «Άνθεμα» πραγματοποίησε την προηγούμενη Τετάρτη την ετήσια μουσικοχορευτική του παράσταση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου Άργους.

Μια παράσταση που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από παραστάσεις συλλόγων με πολυετή πείρα. Η παρουσίαση και η ροή του προγράμματος, η άνεση των χορευτών πάνω στη σκηνή και η άψογη εμφάνιση τους με τις παραδοσιακές φορεσιές εντυπωσίασε το κοινό. Η όλη παράσταση σε μετέφερε σ’ ένα γλέντι με τα τραπεζάκια πάνω στη σκηνή και τους χορευτές να χτυπούν παλαμάκια και να πίνουν κρασί.

Χοροί Άργος Άνθεμα

Χοροί Άργος Άνθεμα

Σ’ ένα γλέντι όπου συμμετείχαν χορευτές από τόσα διαφορετικά μέρη της Ελλάδας… Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Αιγαίο, Κυκλάδες, Κύπρο. Ιδιαίτερη και συγκινητική ήταν η στιγμή που στην σκηνή βρέθηκε η ομάδα από τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία νομού Αργολίδας όπου ήταν καλεσμένοι και χόρεψαν με περίσσια λεβεντιά χορούς από την Ήπειρο. Επίσης καλεσμένοι ήταν και ο όμιλος “Φλοιούντα” από τη Νεμέα.

Εκτός από τους χορούς και τα τραγούδια, η παιδική θεατρική ομάδα του συλλόγου παρουσίασε την ιστορία του πολύ γνωστού τραγουδιού “Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ”. Όλα αυτά ήταν που κράτησαν την πλατεία γεμάτη από την αρχή μέχρι το τέλος της παράστασης.

Χοροί Άργος Άνθεμα

Χοροί Άργος Άνθεμα

Ο χορευτικός αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος «Άνθεμα» ήταν μια ιδέα μιας ομάδας νέων παιδιών με πολύ αγάπη για τον χορό και την παράδοση. Του έδωσαν αυτό το όνομα εμπνευσμένοι από τον αρχαίο ελληνικό ζωηρό και εύθυμο λαϊκό χορό Άνθεμα που χορευόταν για να γιορταστεί ο ερχομός της Άνοιξης και το άνθισμα των λουλουδιών.

Έχει δέκα μήνες ζωής και αριθμεί 68 μέλη. Σε αυτούς τους δέκα μήνες λειτούργησαν τμήματα παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες, υπό την διδασκαλία της καθηγήτριας φυσικής αγωγής με ειδικότητα στον παραδοσιακό χορό Ελένης Αλωνιστιώτη και τμήμα θεατρικής αγωγής για παιδιά 9-13 ετών, από την σπουδάστρια του τμήματος θεατρικών σπουδών της σχολής καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεοδώρα Μαρούλη.

Χοροί Άργος Άνθεμα

Χοροί Άργος Άνθεμα

Διοργάνωσαν τρεις εκδρομές, δύο με αθλητικό και φυσιολατρικό χαρακτήρα και μία με πολιτιστικό, με μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Ο σύλλογος ανανέωσε το ραντεβού του με τον κόσμο για τον Σεπτέμβρη, υποσχόμενος μια ακόμα πιο δημιουργική χρονιά με πολλά καινούργια σχέδια.