ΚοινωνίαΑρχείο

Συναγερμός στην Ύδρα: Προσάραξε σκάφος με πέντε επιβαίνοντες

Για την προσάραξη ενός σκάφους με πέντε επιβαίνοντες ενημερώθηκε χθες τις απογευματινές ώρες η Λιμενική Αρχή Ύδρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Δοκού Ύδρας, και αφορούσε το σκάφος Ε/Γ -Τ/Ρ «ΛΕΑ ΛΕΑ ΕΛΟΥΑ» Ν.Π. 

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ” Τ.Υ. 116, το Ε/Γ- Τ/Ρ “ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ” Ν.Υ. 1040 με δύο δύτες και το Ε/-Τ/Γ “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” Ν.Υ. 192. 

Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο σκάφος προκλήθηκε ρήγμα περίπου 30 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του και μερική εισροή υδάτων, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα και το σκάφος αγκυροβόλησε με ασφάλεια σε παραπλήσιο όρμο της ν. Δοκού.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 52χρονος κυβερνήτης του σκάφους, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΛΕΑ ΛΕΑ ΕΛΟΥΑ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.