ΚοινωνίαΑρχείο

Θλίψη στη Πελοπόννησο για τον θάνατο της επιχειρηματία Μαρίας Βλάχου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κορινθία για τον θάνατο της Μαρίας Βλάχου. Η πετυχημένη επιχειρηματίας με τις σαλιγκαροτροφικές μονάδες τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο την οποία έχασε σε ηλικία 38 ετών.

Η Μαρία Βλάχου αποτέλεσε σύμβολο της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας, καθώς η πρωτοποριακή επιχείρησή της είχε μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον success story, αποτελώντας παράδειγμα για τον χώρο.

Μαρία Βλάχου

Η Πένυ Βλάχου η αδελφή της Μαρίας έγραψε: «Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία μας σήμερα έγινε πεταλούδα».

Η Μαρία Βλάχου μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως λέκτορας ξένων γλωσσών σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επέστρεψε στην πατρίδα της την Κορινθία όπου μαζί με την αδερφή της, Πένυ, δημιούργησαν την Fereikos, το 2007. Μια εταιρεία η οποία κατάφερε να κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Μαρία Βλάχου

Τον Ιανουάριο του 2017 διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι. Μετά από τρεις επεμβάσεις και χημειοθεραπείες ήρθε αντιμέτωπη με 3 νέους όγκους, που δεν ήταν εφικτό να αφαιρεθούν με χειρουργική επέμβαση.