ΡεπορτάζΑρχείο

Βιασμοί, δολοφονίες, ξυλοδαρμοί σε βάρος γυναικών – Τι συμβαίνει σε Αργολίδα και Πελοπόννησο

Μειωμένα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι τα περιστατικά βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος γυναικών στην Πελοπόννησο, με την Αργολίδα να μην καταγράφει κανένα τα τελευταία 9 χρόνια, αν και υπάρχουν αντίστοιχα σε βάρος παιδιών. 

Ωστόσο υπάρχει το συμβάν του πυροβολισμού της Ασπασίας Μπόγρη από τον τον πατέρα της το 2013, που σημειώνεται ως περίπτωση εννδοοικογενιακής βίας στον χάρτη SexHarassMap όπου καταγράφονται οι επιθέσεις κατά των γυναικών σε όλη την Ελλάδα.

Βιασμοί Πελοπόννησος Αργολίδα

Σε ότι αφορά τα τρανταχτά περιστατικά βιασμών σε βάρος γυναικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 2010 μέχρι σήμερα, καταγράφονται από δύο σε Μεσσηνία και Κορινθία, καθώς και μια απόπειρα βιασμού στη Σκάλα Λακωνίας. Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα  τρεις είναι οι δολοφονίες σε βάρος γυναικών, σε Λακωνία, Αρκαδία και Κορινθία.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη που παρουσιάζει το infowoman.gr, καταγράφονται περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμού, δολοφονίες και ρατσιστικές επιθέσεις γυναικών από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ ο αριθμός που προκύπτει από τις καταγγελίες έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία τρία χρόνια.

Χάρτης

Με μαύρη ένδειξη καταγράφονται οι δολοφονίες, με βαθύ κόκκινο χρώμα οι βιασμοί και οι απόπειρες βιασμού, με πορτοκαλί ένδειξη οι παρενοχλήσεις, με μωβ οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και με πράσινο οι «αμφισβητούμενες» δικαστικές αποφάσεις. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ