ΟικονομίαΑρχείο

Σε σύγχρονο εμπορικό κέντρο της Ανατολικής Πελοποννήσου μετατρέπεται το Ναύπλιο

Ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο αναμένεται να αποκτήσει σύντομα το Ναύπλιο, προσθέτοντας πέρα από τον τουρισμό και την αυξημένη εμπορικότητα στην ανάπτυξη της πόλης. Το Ναύπλιο αισιοδοξεί πλέον να γίνει και το εμπορικό κέντρο του Νομού, προσελκύοντας πελάτες από όλες τις γύρω περιοχές.

Ο επισκέπτης πλέον της πόλης πέρα από το να απολαύσει την ομορφιά της, θα έχει την δυνατότητα να κάνει τα ψώνια του μέσα σε μοντέρνο περιβάλλον.

Σε σύγχρονο εμπορικό κέντρο της Ανατολικής Πελοποννήσου μετατρέπεται το Ναύπλιο

Μια σημαντική συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων με τον εμπορικό σύλλογο Ναυπλίου βάζει τις βάσεις για την θωράκιση του εμπορίου στην Πρωτεύουσα του Νομού. Το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων αποδέχτηκε ομόφωνα το ποσό του 1.402.009,76 ευρώ για το Δήμο Ναυπλιέων για την υλοποίησή της πράξης με το οποίο ο Δήμος Ναυπλιέων αναμένεται να προβεί σε μια σειρά έργων στην Άργους και σε τμήματα της Βας. Κωνσταντίνου, της Σιδηράς Μεραρχίας και της Ασκληπιού για την διευκόλυνση των πολιτών- πελατών των συμμετεχόντων επιχειρήσεων. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται: WiFi, έξυπνες στάσεις με ενημερωτικούς πίνακες, νέα πεζοδρόμια, σύγχρονος φωτισμός, ενταγμένοι κάδοι απορριμμάτων κ.α.

Παράλληλα θα επιδοτηθούν επιπλέον με 3000 ευρώ περίπου οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις στο Open Mall ώστε αισθητικά και χρωματικά να δείχνουν πως αποτελούν μια ενότητα. Συγκεκριμένα η Πράξη «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ» έχει ήδη ενταχτεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» συνολικού Προϋπολογισμού 1.615.197,04 (1.402.009,76 ευρώ για το Δήμο Ναυπλιέων και 213.187,28 ευρώ για τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου).

  Σε σύγχρονο εμπορικό κέντρο της Ανατολικής Πελοποννήσου μετατρέπεται το Ναύπλιο

Σύµφωνα µε το άρθρο 7 του σχεδίου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων (δικαιούχου) και του Εμπορικού Συλλόγου (συνδικαιούχου) για την παρακολούθηση εκτέλεσης του Μνημονίου, την ορθή υλοποίηση και τη λειτουργικότητα του Έργου, συστήνεται όργανο παρακολούθησης με την επωνυμία «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης».

Η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης αποτελείται από: έναν εκπρόσωπο του Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος ορίζεται Πρόεδρος της Επιτροπής με τον αναπληρωτή του. Δύο εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου με τους αναπληρωτές του και δύο μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμο Ναυπλιέων, με τους αναπληρωτές του.