ΡεπορτάζΑρχείο

Γιατί ξανάπεσαν οι βράχοι στην Αρβανιτιά

Τυχεροί ήταν οι περιπατητές του Γύρου της Αρβανιτιάς καθώς δεν έπεσε κανένας βράχος στα κεφάλια τους κατά την κατολίσθηση που έγινε σήμερα 30 μέτρα πριν την έξοδο προς Αρβανιτιά.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Κοντός και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Αυγουστόπουλος, όπου και διαπίστωσαν ιδίοις όμασι την κατάσταση.

Κατολίσθηση στην Αρβανιτιά

Κατολίσθηση στην Αρβανιτιά

Από το λιμεναρχείο Ναυπλίου υπενθυμίζεται πως «ο πεζόδρομος ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ από την θέση «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ» έως την πλατεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ παραμένει κλειστός λόγω πτώσης βράχων που καθιστά επικίνδυνη την διέλευση».

Νέα κατολίσθηση στην Αρβανιτιά

Για ποιόν λόγο όμως είχαμε πάλι κατολίσθηση; Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν ο λιμενάρχης Ναυπλίου και ο δήμαρχος Ναυπλιέων είχαμε διαρροή νερού από ψηλά η οποία προκάλεσε διάβρωση και κατά συνέπεια κατακρήμνιση χωμάτων, βράχων και φραγκοσυκιών. Η ΔΕΥΑΝ έχει επιληφθεί του θέματος και προσπαθεί να αποκαταστήσει την βλάβη η οποία προϋπήρχε αλλά δεν είχε γίνει αντιληπτή μέχρι σήμερα. Σε αυτό το αποτέλεσμα συνέτεινε και η καλοκαιρινή ξηρασία.

Κατολίσθηση στην Αρβανιτιά

Κατολίσθηση στην Αρβανιτιά

Χρειάζεται οι αρμόδιοι να σκύψουν πάνω από αυτό το θέμα γιατί πρόκειται για μία απίστευτου φυσικού κάλλους διαδρομή, ενώ και η απαγόρευση διέλευσης που είναι σε ισχύ μέσω αποκλεισμού των εισόδων δεν τηρείται κατά κόρον από τους περιπατητές.

Αυτή είναι η δεύτερη σοβαρή κατολίσθηση μέσα σε ένα χρόνο, καθώς και τον Ιούνιο του 2018 υπήρξε πάλι κατακρήμνιση βράχων επί της διαδρομής.

Κατολίσθηση στην Αρβανιτιά

Κατολίσθηση στην Αρβανιτιά

Κατολίσθηση στην Αρβανιτιά