ΚοινωνίαΑρχείο

Το τελευταίο αντίο στην μεγάλη ευεργέτρια της Ερμιονίδας

Στην θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Ερμιονίδας στο άκουσμα του θανάτου της Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, η οποία ήταν μεγάλη χορηγός του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας και ευεργέτιδα της περιοχής γενικότερα.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η εκλιπούσα είχε προσφέρει τα μέγιστα στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και μάλιστα ο πολυχώρος «Artiki» στο Κρανίδι φέρει το όνομά της (Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”) καθώς αυτή και ο αείμνηστος σύζυγός της Κώστας πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία του.

Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ

Το αντίο του ΘΟΕ

Ο πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας Δημήτρης Σίδερης αναφέρει για την απώλειά της:

Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας
να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς
σου κλέβει η ανατολή μικρό φιλί….

Την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού επέλεξε να μας αφήσει για πάντα, η μεγάλη Κυρία της Ερμιονίδας και ο φύλακας Άγγελος του Θεάτρου μας, η Κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ.

Η θλίψη, τόσο η προσωπική, όσο και όλων των μελών του Θεατρικού μας Ομίλου, αλλά φαντάζομαι και όλης της Ερμιονίδας, είναι τεράστια, γιατί άνθρωποι με το ειδικό βάρος της Κυρίας Μαράικε περνούν σπάνια από τη ζωή, ομορφαίνουν ότι αγγίζουν και στη συνέχεια γίνονται φωτεινά μετέωρα.

Αυτή τη στιγμή της μεγάλης απώλειας, πέρα από τον πόνο, δε μπορώ να πω τίποτε άλλο. Προσωπικά το γεγονός το βιώνω ως δεύτερη “ορφάνια”, γιατί το δέσιμο με τον υπέροχο αυτό άνθρωπο, πέρα από το Θ.Ο.Ε., ήταν μεγάλο και πολυεπίπεδο.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μου Μαράικε!

Το μήνυμα του Πορτοχελιακού 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου ”Πορτοχελιακός” εκφράζουν την ειλικρινή θλίψη τους για την απώλεια της Μαράικε Ηλιού ντε Κονινγκ.

Η κυρία Μαράικε υπήρξε αρωγός σε κάθε προσπάθεια του αθλητικού μας Ομίλου και πάντα θα την ευγνωμονούμε γι αυτό.

Η οικογένεια του Πορτοχελιακού εύχεται στους οικείους της να έχουν την εξ΄ύψους παρηγοριά και δύναμη να αντέξουν το βάρος της απώλειας.