ΟικονομίαΑρχείο

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πόσα πληρώνουν φέτος οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Τέλος στα σενάρια αλλαγών στο ποσό που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 έβαλε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου έλαβαν εντολή να προχωρήσουν στην έκδοση των νέων τελών κυκλοφορίας με βάση τις ισχύουσες διατάξεις. Αυτό σημαίνει πως για τη φετινή χρονιά δεν θα υπάρξει καμία αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα καινούργια αυτοκίνητα των οποίων ο υπολογισμός γίνεται με βάση την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Ομως η «παύση» στις αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας σημαίνει επίσης ότι και οι ιδιοκτήτες παλαιότερων αυτοκίνητων (κυρίως μεγάλου κυβισμού) που περίμεναν φέτος να δουν μείωση θα πρέπει να κάνουν υπομονή για έναν ακόμη χρόνο και να πληρώσουν για ακόμα μία χρονιά το υψηλό αντίτιμο. Οπως φαίνεται οι νέες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας θα έρθουν από το 2021.

Τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσουμε το 2020

Στο τέλος του Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αν και συνήθως το υπουργείο δίνει παράταση. Το κόστος στα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ΙΧ είναι:

Τέλη κυκλοφορίας 2020

Τέλη κυκλοφορίας 2020