ΡεπορτάζΑρχείο

Τι συμβαίνει και υπάρχει τόσο έντονη κάπνα στην Αργολίδα

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε πολίτες η έντονη κάπνα που συνοδεύεται από οσμή καμένου και συνακόλουθη δυσφορία σε περιοχές της Αργολίδας, χωρίς ωστόσο να έχει ξεσπάσει στο νομό κάποια μεγάλη φωτιά που να δικαιολογεί αυτή την θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Όπως πληροφορούμαστε το φαινόμενο οφείλεται στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στο Λουτράκι Κορινθίας, με τον αέρα να μεταφέρει την κάπνα προς τα νότια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να την περιορίσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Αυτή την στιγμή η φωτιά κατευθύνεται προς το βουνό και όχι προς την πόλη του Λουτρακίου, ενώ μεγάλες είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, καθώς το μέτωπο έχει εξαπλωθεί αρκετά και χαρακτηρίζεται αρκετά επικίνδυνο. Στο σημείο καταφθάνουν συνεχώς ενισχύσεις από ξηράς και από αέρος, ενώ εκεί μεταβαίνει και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο ελικόπτερα, δύο Canadair και δύο PZL ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του οικείου Δήμου.

Για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν πάνω από 50 άτομα από παρακείμενες μονές.