ΠολιτικήΑρχείο

Γκιόλας: Η ΝΔ στερεί το κοινωνικό μέρισμα για το οποίο η κοινωνία μάτωσε

Για τη μείωση των μισθών που μπορεί να φτάσει έως και 40%, την περικοπή του κοινωνικού μερίσματος φέτος και τα όσα αναμένονται να κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το τέταρτο μνημόνιο που σιγά – σιγά φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Στον Στάθη Σχινά ο βουλευτής Αργολίδας και μέλος της επιτροπής Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι η κοινωνία μάτωσε για να λάβει από το 2016 έως το 2018 το κοινωνικό μέρισμα και η Νέα Δημοκρατία πλέον της το στερεί και «πρόκειται περί ανάλγητης επιλογής» εκ μέρους της κυβέρνησης. Επί ΣΥΡΙΖΑ τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ του υπερπλεονάσματος δόθηκαν σε 1,4 εκατ. νοικοκυριά, εξήγησε ο βουλευτής, και με αυτό καλύφθηκαν και ανάγκες ουσιώδης και βασικές.

Ο κ. Γκιόλας μίλησε για το πώς ΜΜΕ παρουσιάζουν μια ωραιοποιημένη και εξειδικευμένη κατάσταση, την οποία υποτίθεται ότι κατάφερε να δημιουργήσει η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε 45 ημέρες με το μαγικό ραβδάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο η κοινωνία θα βλέπει ότι συνθλίβεται, θα αντιδράσει σημείωσε ο βουλευτής με αφορμή και την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου.