ΆρθροΑρχείο

Η Οδύσσεια ενός αγρότη στη ΔΕΗ του Άργους, το «φθηνό» νερό και το παλιό ανέκδοτο

Τι σημαίνει ΔΕΗ, κατά το παλιό ανέκδοτο, «Δεν Έχουμε Ηλεκτρισμό» και ΟΤΕ (;) «Ούτε Τηλέφωνα Έχουμε».

Τα στοιχειώδη για να ζήσει κάποιος μετά την στέγη και την τροφή, είναι το νερό και η ενέργεια.  Κινδυνεύουμε όμως να φτάσουμε στην κατάσταση του προηγούμενου ανέκδοτου, να μείνουμε χωρίς ηλεκτρισμό. Η επικοινωνιακή βροχή (καθοδηγούμενη, πριμοδοτούμενη από οικονομικά συμφέροντα, επιφανειακά αφελής και κατά βάθος εξόχως αντιλαϊκή) ήθελε την ΔΕΗ να καταρρέει. Η νέα διοίκησή της βρήκε λύση : αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας. Δλδ ο κόσμος που δεν είχε να πληρώσει στην μικρότερη τιμή θα έχει τώρα στην μεγαλύτερη !!!!!!

Τα προβλήματα της ΔΕΗ άρχισαν να διογκώνονται το 2011, τότε που πρόσθεσαν στον λογαριασμό και το «χαράτσι». Μετά το τέλος του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ) παρέμειναν υψηλοί έμμεσοι φόροι (ΕΡΤ, ΥΚΩ, Δημοτικός Φωτισμός, ΤΑΠ, ΦΠΑ κλπ.) που σε πολλές περιπτώσεις διπλασιάζουν την τιμή και φέρνουν σε δύσκολη θέση τον λαό (αλλά και τις επιχειρήσεις). Η προηγούμενη Κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζοντας έβλεπε μόνο κάποιες ελάχιστες παροχές σε μερικές μόνο κατηγορίες και δεν έβλεπε την συνολική εικόνα. Τον κοσμάκη που συνωστιζόταν στα γραφεία της ΔΕΗ για διακανονισμούς επί διακανονισμών όλη την περίοδο 2015-2019   δεν τον έβλεπαν… και η ΔΕΗ βούλιαζε.

Το άρμεγμα του λαού μέσα από τους έμμεσους φόρους (ουσιαστικό χαράτσι) δεν το συνεχίζει απλώς η παρούσα Κυβέρνηση, αλλά το αναγάγει σε επιστήμη. Αντίδραση δεν υπάρχει. Η περίφημη ΓΕΝΟΠ της ΔΕΗ και η ΟΜΕ του ΟΤΕ έκαναν συνδικαλισμό μόνο κάτω από την κομματική προστασία. Το «καταναλωτικό» κίνημα και οι «Δεν πληρώνω» έχουν εξαϋλωθεί.

Η «πριμοδοτούμενη αφέλεια» με τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (που τις πληρώνουμε εμείς με το λογαριασμό της ΔΕΗ) είναι μια τεράστια κλοπή. 10 χρόνια υποτίθεται ότι παράγουν ρεύμα με τον αέρα… φαίνεται ότι είναι ακριβός ο αέρας… δεν δικαιολογείται αλλιώς.

Είχα την ατυχία να σταθώ επί πολλές ώρες το καλοκαίρι, που μόλις τέλειωσε, στη ΔΕΗ του Άργους, για να διεκπεραιώσω τα σχετικά με την πομόνα. Το αγροτικό ρεύμα (κοινωνική κατάκτηση της πρώτης τετραετίας του Αντρέα) πέρναγε μέσα από δύο (καμιά φορά) τρεις υπαλλήλους. Σκεφθείτε τις χιλιάδες των αγροτών του Δήμου Άργους Μυκηνών να εξυπηρετούνται μόνον από τόσους λίγους υπαλλήλους … τις χαμένες ώρες στην ουρά της γραφειοκρατίας … τεχνητή νοημοσύνη, είπατε;

Για το νερό είχαμε μια εκπληκτική δήλωση από τον «Μπάμπη του Σκάι», που τώρα είναι βουλευτής της ΝΔ … «Το νερό είναι φτηνό», είπε αυτός ο ευφυής άνθρωπος… Για να γίνει μια σύνδεση ενός νέου σπιτιού στο Άργος με το δίκτυο ύδρευσης … χρειάζεται: 1) Να πας εσύ το ρολόϊ και 2) Να πληρώσεις 330 ευρώ… τζάμπα πράγμα κατά τον Βουλευτή της ΝΔ. Αν ο «Μπάμπης» είχε κάνει καμιά δήλωση κατά των μεταναστών θα τον είχαν πάραυτα διαγράψει, τώρα που ετοιμάζει το κλίμα για την μεγάλη κλοπή στην τσέπη μας , απλώς είναι Κυριακή.

ΥΓ Βάζω ως διακόσμηση το σήμα της ΔΕΔΔΗΕ. Ο χωρισμός της ΔΕΗ σε ΑΔΜΗΕ, ΔεΔΔΗΕ κλπ. είχε έναν εμπνευστή. (ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!!!) .  Στόχος του η διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης. Ποτέ δεν μας εξήγησε γιατί πληρώνουμε τόσα πολλά. Κάποτε μόνο ψέλισε κάτι για υπέρογκες αμοιβές, αλλά μετά το σταμάτησε γιατί έχανε ψήφους. Καλά κάναμε και τον στείλαμε σπίτι του.

(Τόλης Κοΐνης)