ΚοινωνίαΑρχείο

Τί συμβαίνει στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου; Θα κληρωθούν οι μαθητές;

Ενενήντα τρείς μαθητές επέλεξαν για ξένη γλώσσα ανάμεσα στα Γαλλικά και Γερμανικά, την Γαλλική γλώσσα. Επομένως τα τμήματα των Γαλλικών θα έπρεπε να είναι τέσσερα. Όμως αυτό δεν συμβαίνει στην Πρώτη Τάξη του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου και οι μαθητές που περισσεύουν – αν δεν δοθεί λύση – θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν τη Γερμανική γλώσσα, μη μπορώντας να κάνουν το μάθημα της επιλογής τους και κυρίως το μάθημα που ξεκίνησαν στο δημοτικό σχολείο.

Δηλαδή με κάποιο τρόπο οι μαθητές θα διαχωριστούν και κάποιοι θα αδικηθούν έναντι των ίδιων των συμμαθητών τους, αφού δεν μπορούν να στριμωχτούν στα  σχεδιαζόμενα τρία τμήματα Γαλλικών, γιατί θα είναι υπεράριθμα.

Αντιθέτως, τα τμήματα των Γερμανικών σχεδιάζεται να είναι δύο με σαράντα μαθητές.

Στην πρώτη τάξη έχουν δημιουργηθεί συνολικά πέντε τμήματα για τα ελληνικά μαθήματα και το τυπικό του νόμου – σύμφωνα με όσα μεταφέρουν πάντα οι γονείς – δεν επιτρέπει την δημιουργία περισσότερων τμημάτων για ξένες γλώσσες. 

Έτσι, η περιφερειακή διεύθυνση δεν δίνει την άδεια να δημιουργηθεί το επιπλέον τμήμα της Γαλλικής γλώσσας, παρότι – όπως λένε οι γονείς – στο παρελθόν, που είχε δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα, βρέθηκε λύση και δημιουργήθηκε επιπλέον τμήμα ξένης γλώσσας.

Τρεις εβδομάδες έχουν ξεκινήσει πλέον τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία, όμως στο 2ο γυμνάσιο Ναυπλίου, όπως καταγγέλλουν γονείς, συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα με την κατανομή των μαθητών στα μαθήματα γλώσσας.

Στο σχολείο έχει δημιουργηθεί αναστάτωση μεταξύ των μαθητών και των γονιών τους και ακόμα δεν δείχνει να ξεκαθαρίζει το θέμα, σχετικά με το ποιοι θα κάνουν τη μία και ποιοι την άλλη ξένη γλώσσα.

Γονείς μαθητών επισκέπτονται καθημερινά το σχολείο και ζητούν λύση, αφού τα παιδιά τους, που έχουν ξεκινήσει στο δημοτικό σχολείο τη Γαλλική γλώσσα, δεν μπορούν τώρα ξαφνικά να συνεχίσουν με Γερμανικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα λένε, ακόμα και σε κλήρωση ακούγεται ότι μπορεί να μπουν οι μαθητές, αν δεν μοιραστούν οικειοθελώς, κάτι που αναστατώνει ακόμα περισσότερο τους γονείς και τα παιδιά τους.

Το μπαλάκι πέφτει πλέον στον Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, που δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την δημιουργία επιπλέον τμήματος Γαλλικών και πλέον καλείται ο ίδιος από τους γονείς να βρει τη λύση, αφού είναι ανάστατη η σχολική κοινότητα.

Όπως λένε πάντως οι γονείς, ανάλογα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε άλλα σχολεία.