ΚοινωνίαΑρχείο

Ο σκύλος με το σχοινί, ο Μπάμπης που έγινε Χασάν και η τρεχάλα!

Ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη έξω από το χωριό Ρίζες με έναν σκύλο δεμένο με σχοινί που συνόδευαν κάποιοι Πακιστανοί, καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης.

Που να τον πήγαιναν άραγε;

Όπως σημειώνει ο σύλλογος:

«Δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα από το Πακιστάν προχωρούσαν στο δρόμο έχοντας δεμένο με σχοινί ένα σκυλακο που ακολουθούσε με δυσκολία. Οταν μέλη του συλλόγου μας σταμάτησαν και τους ρώτησαν που πάνε το σκυλί αυτοί απαντούσαν αόριστα, ύστερα είπαν πως ήταν δικό τους και όταν τους ρωτήσαμε αν έχουν βιβλιάριο και αν είναι τσιπαρισμενο είπαν πως είναι του αφεντικού τους ονόματι Μπάμπης και πως το πάνε εκεί. Όταν καλέσαμε στο τηλέφωνο το υποτιθέμενο αφεντικό στη γραμμή βγήκε ένας άλλος αλλοδαπός ονόματι Χασαν. Κι αυτός όμως τα “μασουσε”… Αποτέλεσμα ολου αυτού του περιστατικού ήταν οι δύο πακιστανοί να το βάλουν στα πόδια τρεχοντας και αφήνοντάς μας το σκύλο πριν προλάβουμε να καλέσουμε την αστυνομία.

Σκύλος σκοινί

Το περιστατικό αυτό πρέπει να μας κάνει όλους μας να καταλάβουμε πως πρέπει να αντιδρούμε όταν βλέπουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να καλούμε την αστυνομία για έλεγχο ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπ) που είναι απαραίτητο να έχει το σκυλί βάση νόμου. Το τσιπαρισμα δεν είναι προαιρετικό αλλά υποχρεωτικό και υπάρχει πρόστιμο σε όποιον έχει στην κατοχή του σκύλο χωρίς αυτό. Δεν είμαστε ελεγκτές και δεν έχει κανείς το δικαίωμα ελέγχου πέραν της αστυνομίας όμως δεν θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια, θα πρέπει να γίνουμε η φωνή των απροστάτευτων ζώων και μακάρι οι έλεγχοι να μας διαψεύδουν και όλα να είναι καλά.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να τσιπαριστουν όλα τα σκυλιά αδέσποτα και δεσποζομενα, κυνηγών και κτηνοτρόφων και να αρχίσει η επιβολή προστίμων».

Σκύλος σκοινί

Σκύλος σκοινί