ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δεν έβρισκαν γυναίκα να μπει στο συμβούλιο – Σε ποιων τα χέρια πέρασε το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου

Χωρίς την παρουσία του γυναικείου φύλου ξεκινά τη θητεία του το νέο διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος υπέδειξε τους παρακάτω ως μέλη:

1. Ζαφείρη Αναστάσιο -Δημ. Σύμβουλο ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Σταύρο Γαβρήλο – Δημ. Σύμβουλο.
2. Πέζο Αναστάσιο, δημότη με αναπληρωτή τον Καρύγιαννη Αναστάσιο, δημότη
3. Βασιλόπουλο Βασίλειο, δημότη με αναπληρωτή τον Τσίρο Δημήτριο, δημότη

Αντιπρόεδρος προτάθηκε ο κ. Πέζος Αναστάσιος.

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις, πλην της παράταξης του Κ. Γκόνη, προτάθηκαν ως μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, οι:
Καραγιάννης Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Μπουζαλά Γεώργιο, Δημοτικό Σύμβουλο.
Οι παραπάνω υποψηφιότητες ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Η σύνθεση πλέον του Διοικητικού Συμβουλίου του «Δημοτικού Λιμενικού Tαμείου Ναυπλίου, μετά τον ορισμό μελών και από το Δήμο Άργους – Μυκηνών, έχει ως εξής:

Σε ποιων τα χέρια πέρασε το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου – Δεν έβρισκαν γυναίκα να μπει στο συμβούλιο

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου θα ακολουθήσει την παρούσα δημοτική περίοδο.

Όπως αναφέρθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης το Δ.Σ. έλαβε υπόψη του την υπόδειξη του Δημάρχου περί ορισμού μελών, την πρόταση των λοιπών παρατάξεων, το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες Δημ. Σύμβουλοι που ανήκουν στην παράταξη του Δημάρχου έχουν ήδη οριστεί μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια των λοιπών Νομικών Προσώπων του Δήμου, το γεγονός ότι επιχειρήθηκε να τηρηθεί η αναλογική εκπροσώπηση κάθε φύλου στα υποδεικνυόμενα μη αιρετά μέλη, αλλά δεν προέκυψε ανάλογο ενδιαφέρον από γυναίκες δημότισσες με επαγγελματική ή κοινωνική δράση με το σκοπό του νομικού προσώπου προκειμένου να συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του εν θέματι νομικού προσώπου, την απόφαση του Δ. Άργους Μυκηνών περί ορισμού των υπόλοιπων τεσσάρων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο. 

Μειοψήφησαν οι Γκόνης Κωνσταντίνος και Αλημπέρτη Μαρία, οι οποίοι καταψήφισαν διότι διαφωνούν με τον τρόπο που εκπροσωπείται η μειοψηφία στις διοικήσεις των νομικών προσώπων και δεν εμπιστεύονται τα μέλη που προτείνονται.