ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πήγε να την βγει από δεξιά ο Χειβιδόπουλος στον Καμπόσο με τα προσφυγόπουλα – Δεν …τσίμπησε ο δήμαρχος

Βιάστηκε να προκαταλάβει τις ενέργειες του δημάρχου Άργους  – Μυκηνών ο Τάσος Χειβιδόπουλος, με την πρωινή δήλωσή του περί προσφυγόπουλων στο Κουτσοπόδι, αλλά ο δήμαρχος δεν έπεσε στην παγίδα που προσπάθησε να του στήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή Πόλη Ξανά».

Ο τρόπος μάλιστα που έκανε τα ερωτήματα ο κος Χειβιδόπουλος, επιχειρώντας να σκορπίσει ενδεχομένως πανικό στο δήμο του, βρήκε τοίχο στην αντίδραση φίλων του, οι οποίοι του τα …σούρουν, στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως για παράδειγμα:

τι προσκόμματα θα μπορούσε να φέρει στην λειτουργία του σχολείου η δημιουργία τέτοιου τμήματος; Ελπίζω Tassos Cheividopoulos να μην δούμε και από εσάς εθνικιστικές και λαϊκίστικες κορώνες. Μας έχει χορτάσει ο δήμαρχος και οι συν αυτώ σε αυτά…

Αφήστε τα μισόλογα και τα υπονοούμενα και πάρτε ξεκάθαρα θέση επί της ουσίας. Εκτός αν θεωρείτε καλή ιδέα να κάνετε αντιπολίτευση από τα δεξιά του δημάρχου και της κυβέρνησης και να λειτουργείτε ως “λαγός” τους. Αυτό φυσικά καταλαβαίνετε ότι αν δεν ήταν από μόνο του τραγικό και κυρίως επικίνδυνο, θα είχε πραγματικά πολύ πλάκα.

Προσπάθησε να την βγει από δεξιά ο Χειβιδόπουλος στον Καμπόσο, με τα προσφυγόπουλα στο Κουτσοπόδι – Δεν …τσίμπησε ο δήμαρχος

Προσπάθησε να την βγει από δεξιά ο Χειβιδόπουλος στον Καμπόσο, με τα προσφυγόπουλα στο Κουτσοπόδι – Δεν …τσίμπησε ο δήμαρχος

Προσπάθησε να την βγει από δεξιά ο Χειβιδόπουλος στον Καμπόσο, με τα προσφυγόπουλα στο Κουτσοπόδι – Δεν …τσίμπησε ο δήμαρχος

Μετά τις αντιδράσεις αυτές βέβαια, ο κος Χειβιδόπουλος προσπάθησε να ανασκευάσει δηλώνοντας:

«Η ερώτηση μου αφορά μόνο το κομμάτι των υλικών υποδομών (αίθουσες εξοπλισμός κλπ) σε ότι αφορά τον δήμο και ανθρωπίνων πόρων (καθηγητές μεταφορά κλπ) σε ότι αφορά άλλους φορείς του κράτους.

Μακριά από εμάς κάθε διάθεση για εθνικιστικές και λαϊκίστικες οπτικές του θέματος.

Κανένας πολίτης δεν πρέπει να αρνηθεί την ανθρωπιστική βοήθεια του κράτους μας και του λαού μας σε πρόσφυγες και σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Για να μην έχουμε όμως φαινόμενα που βλέπουμε στα νησιά (Μόρια κ.α. ) θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Το πιο πρόσφατο αλώστε παράδειγμα για εμάς στην Αργολίδα που αφορούσε φιλοξενία λίγων εκατοντάδων προσφύγων σε ξενοδοχεία σε Επίδαυρο κι Ερμιονίδα με το πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις τόσο από τις οικογένειες των προσφύγων όσο κι από την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Αργολιδείς πολίτες. Με οργανωμένα καλά, προγράμματα φιλοξενίας κατά την άποψη μου αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και απαξιώνονται και περιθωριοποιούνται οι ακραίες φωνές κι απόψεις».