ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το στίγμα Δέδε στην ΕΝΠΕ

Την εκπροσώπησή της με δύο συνέδρους στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) εξασφάλισε η παράταξη «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» κατά την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο έλαβε χώρα στην Τρίπολη την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Ως σύνεδροι εξελέγησαν ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Δέδες και η Μαρία Βεργινάδη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Γιώργος Δέδες χαρακτήρισε ως σημαντικό το γεγονός της εκλογής δύο εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε., κάτι που όπως τόνισε επιτεύχθηκε μέσω της συνεργασίας και της καθόδου με κοινό ψηφοδέλτιο με την περιφερειακή παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος» και την κα. Δήμητρα Λυμπεροπούλου. Ο επικεφαλής των «ΝΕΩΝ ΔΡΟΜΩΝ» επισήμανε πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης που έχει συγκροτηθεί ένας αμιγής και συμπαγής φιλοκυβερνητικός πολιτικός συσχετισμός στην Ένωση Περιφερειών που δημιουργεί αρνητικούς όρους στην προοπτική διεκδικητικής λειτουργίας απέναντι στο κεντρικό κράτος και την κυβέρνηση, μιας λειτουργίας που οφείλει να έχει ο θεσμός, ειδικά στην παρούσα συγκυρία η οποία απαιτεί και περισσότερους πόρους και πιο συγκροτημένες αναπτυξιακές επιλογές προς όφελος των πολιτών.

«Στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας θα αναδείξουμε τις πολύ βασικές πολιτικές μας διαφοροποιήσεις, ξεκινώντας από το Νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών τον περασμένο Αύγουστο, που επιχειρεί να ανατρέψει το θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη, το καθεστώς της απλής αναλογικής, στο οποίο στηρίζονται οι συναινέσεις και οι συμφωνίες στα όργανα της αυτοδιοίκησης, των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων», τόνισε προσθέτοντας πως η συνθετική λειτουργία που απορρέει από το πνεύμα της απλής αναλογικής είναι κάτι που θα πρέπει πλέον να κερδηθεί στην πράξη. Διαβεβαίωσε δε, πως οι «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο» αποτελούν την παράταξη εκείνη που μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής συνθέσεων και συναινέσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επάνω στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους πελοποννήσιους πολίτες και τα μεγάλα αναπτυξιακά προβλήματα της Περιφέρειάς μας.