ΠολιτισμόςΑρχείο

Το σπίτι – στολίδι του Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη

Στα εγκαίνια της ανακαινισμένης οικίας του συγγραφέα Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τα οποία έγιναν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σπίτι του γνωστού και σπουδαίου αυτού φιλέλληνα, ανακαίνισε το Μουσείο Μπενάκη -στο οποίο ανήκει-, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έπειτα από πρόσκληση του Μουσείου Μπενάκη.

Σπίτι Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους Φέρμορ, αλλά και στο Φιλελληνισμό που τους διέκρινε, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που γίνεται από το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στον σύντομο χαιρετισμός του ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οικία και τις εργασίες που έγιναν, ενώ αναφέρθηκε και στο ζεύγος Φέρμορ.

Σπίτι Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη

Για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία από το 2011, μίλησαν η εκπρόσωπος του Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Γιώργος Αγουρίδης.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μητσοτάκης Νίκας Καρδαμύλη

Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, η πρέσβειρα της Αγγλίας Κέιτ Σμιθ, ο πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος, ο μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.