ΡεπορτάζΑρχείο

Αιρετός της Αργολίδας πίσω από τα κλεμμένα ανταλλακτικά;

Έντονη ενασχόληση με τα κοινά κατέχοντας και αιρετό αξίωμα, φέρεται να έχει ο παραλήπτης των κλεμμένων από τη Γερμανία ανταλλακτικών, που κατασχέθηκαν μαζί με το φορτηγό που τα μετέφερε στην Πάτρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος.

Το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών οι δύο Έλληνες συλληφθέντες, δηλαδή ο 48χρονος οδηγός και ο 44χρονος συνοδηγός του φορτηγού που κατέπλευσε στην Πάτρα με πλοίο από την Ιταλία και στο οποίο εντοπίστηκαν τα ανταλλακτικά.

Η εφημερίδα της Πάτρας τονίζει ότι :
«Φαίνεται πως οι λιμενικοί της Πάτρας που προ ημερών εντόπισαν τα αποσυναρμολογημένα ανταλλακτικά από κλεμμένα πολυτελή οχήματα της Γερμανίας, ουσιαστικά βρήκαν την άκρη του νήματος για ένα κύκλωμα παράνομης εμπορίας με πλοκάμια απλωμένα για τα καλά στην εγχώρια παράνομη αγορά και με εμπλεκόμενους ακόμα και «επιφανείς» ευυπόληπτους πολίτες».

Μάλιστα από την ακροαματική διαδικασία φαίνεται να προέκυψαν νεότερα και πιο ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με το πώς ακριβώς λειτουργούσε το κύκλωμα, στοιχεία που χρήζουν μεγαλύτερης διερεύνησης από τις αστυνομικές Αρχές της χώρας.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι τα ανταλλακτικά που εντοπίστηκαν δεν ήταν «κομμένα» όπως εξαρχής γνωστοποιήθηκε, αλλά αποσυναρμολογημένα. Προέρχονταν από συνολικά 10 πολυτελή οχήματα, όλα του 2019, ενώ η αξία ορισμένων εξ αυτών άγγιζε τις 200.000 ευρώ!

Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά είχαν ήδη χαρακτηριστεί ως κλαπέντα και υπεξαιρεθέντα από τις γερμανικές Αρχές, γεγονός που αυξάνει το μέγεθος της επιτυχίας των ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας.