ΚοινωνίαΑρχείο

Ήξερε ο αδερφός της 12χρονης για την ασέλγεια από τον ιερέα;

Ο 22χρονος γιος της Βουλγάρας συντρόφου του ιερέα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μίλησε για τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι του ιερέα το καλοκαίρι του 2018 σε κουβέντα που είχε με θαμώνες στο καφενείο όπου σύχναζε ο παπάς.

Ωστόσο κάνεις δεν μπήκε στο κόπο να μεταφέρει την μαρτυρία του 22χρονου στις αστυνομικές Αρχές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δασκάλα του 12χρονου κοριτσιού φέρεται να είχε ειδοποιήσει ένα χρόνο πριν τις αρμόδιες Αρχές επισημαίνοντας τους την προβληματική συμπεριφορά που εμφάνιζε το παιδί στο σχολείο. Τότε όμως και πάρα την επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι του ιερέα η Βουλγάρα σύντροφος του ιερέα φέρεται να τους είχε καθησυχάσει.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί και η συμπεριφορά των κατοίκων του Γερολιμένα που ενώ υποτίθεται ότι ήξεραν τι συνέβαινε πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες του σπιτιού του ιερέα, κανείς δεν βρήκε το θάρρος να απευθυνθεί στην Αστυνομία. Μια άτυπη ομερτά που έδωσε το περιθώριο στον ιερέα να συνεχίσει να ασελγεί εις βάρος του μικρού κοριτσιού υπό την ανοχή της κλειστής τοπικής κοινωνίας που προτίμησε να κλείσει τα μάτια μπροστά στο απεχθές έγκλημα από το να παρέμβει για να βοηθήσει τη 12χρονη.

Ο 22χρονος γιος της Βουλγάρας εγκατέλειψε τον Γερολιμένα και μετανάστευσε στην Γερμανία για να ζήσει μαζί με τον πατέρα του και έτσι το κοριτσάκι εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του.

Ενώπιον των αστυνομικών που τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αρεόπολης, ο ιερέας επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες, ενώ παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής τι υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος και διέταξε την προφυλάκισή του με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα. Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς αναζητούνται μαρτυρίες που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Διαψεύδει ο 22χρονος: Εγώ δεν ξέρω για κακοποίηση

Σε διάψευση όσων ισχυρίζονται κάτοικοι του Γερολιμένα ότι γνώριζε για κακοποίηση της 12χρονης στη Μάνη προχώρησε ο γιος της Βουλγάρας συντρόφου του ιερέα, μιλώντας στο protothema.gr.

«Εγώ έμεινα στο σπίτι με τον ιερέα και το μόνο που ξέρω είναι ότι ο παπας φρόντιζε και μένα και τη μητέρα μου. Δεν πιστεύω ότι πείραξε αυτός την αδερφή μου» λέει o 22χρονος.

Όπως λέει το πρωί της Κυριακής, μάλιστα, δέχθηκε τηλεφώνημα από ένα από τα παιδιά του ιερέα προκειμένου να κατέβει στην Αθήνα και να καταθέσει για την υπόθεση.

«Εγώ θα κατέβω και θα πω όσα ξέρω. Στεναχωριέμαι και θλίβομαι με όσα ακούσω γιατί ο ιερέας μας βοηθούσε» λέει ο 22χρονος, ο οποίος διατηρούσε καλή σχέση με την 12χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος ζει πλέον στην Γερμανία όπου μετανάστευσε προκειμένου να είναι μαζί με τον πατέρα του.