ΡεπορτάζΑρχείο

Από το Άργος ξεκινά το μυστικό σχέδιο για πρόσφυγες στην Πελοπόννησο

Οι όποιες αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Αργολίδα και την υπόλοιπη Πελοπόννησο – άσχετα αν είναι δίκαιες ή άδικες – έχουν κάνει τους τοπικούς δημάρχους να χάσουν τον ύπνο τους, αλλά και την κυβέρνηση να παρακολουθεί ποιοι αντιδρούν και πόσο έντονες είναι οι αντιδράσεις που σημειώνονται.

Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης που είχε αποκαλύψει ο anagnostis.org από τις αρχές του Σεπτέμβρη προσπαθεί να βάλει σταδιακά σε εφαρμογή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Την ίδια ώρα η επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών συνεχίζεται σταδιακά και με άκρα μυστικότητα, εν αγνοία των τοπικών αρχών, αφού έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί δήμαρχοι αναγκάζονται να αντιδρούν υπό την πίεση μερίδας ψηφοφόρων τους.

Όπως είχε αποκαλύψει από ο Σεπτέμβρη το anagnostis.org μικρός αριθμός μεταναστών σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί σε κλειστό ξενοδοχείο στα Ίρια, το οποίο μελετάται μήπως ενοικιαστεί σε ΜΚΟ. 

Επίσης στον ίδιο σχεδιασμό περιλαμβάνονται τρία δημοτικά σχολεία στην Αργολίδα για υποδοχή μεταναστών, ένα δημόσιο κτίριο που είναι εγκαταλειμμένο, καθώς και ένα επίσης εγκαταλειμμένο εργοστάσιο. Όλα αυτά σε περιοχή κοντά στο Άργος. Στα δύο εγκαταλειμμένα κτήρια σκέφτονται να στηθούν σκηνές και χημικές τουαλέτες, και σε 10 ημέρες θα μπορούν να φέρουν τους μετανάστες, εφόσον αποφασιστεί και υπάρξει ανάγκη.

Πληροφορίες που βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι μετά την Κόρινθο, οι πρώτοι μετανάστες που θα μεταφερθούν στην Αργολίδα είναι στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή του Άργους, που περιλαμβάνεται στο μυστικό σχέδιο.

Να σημειωθεί ότι στο αρμόδιο υπουργείο παρακολουθούν τις αντιδράσεις ανά περιοχή και ανάλογα με αυτές αλλάζουν συνεχώς πλάνα. Δεν αποκλείεται δηλαδή να αλλάξει ακόμα και την τελευταία στιγμή ο σχεδιασμός, αν υπάρξουν προβλήματα κατά την προετοιμασία του εγκαταλειμμένου εργοστασίου στην περιοχή του Άργους.

Αξιοπερίεργο είναι, ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον απ΄ όλη την Πελοπόννησο δεν έχει μπει στο πλάνο για φιλοξενία των μεταναστών ο νομός Μεσσηνίας.